Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie

Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu , a avut în data de 5 iulie 2013, o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare.

Ministrul Sănătăţii a dorit să afle cauzele disfuncţionalităţilor din cadrul spitalului, multe dintre ele relatate inclusiv în presă, şi mai ales situaţia secţiilor de terapie intensivă neonatală şi de chirurgie cardiovasculară pediatrică. Astfel, s-a constatat că o parte dintre problemele spitalului, unele chiar grave, în special cele legate de lipsa personalului de specialitate, cu preponderenţă asistenţi medicali, puteau fi rezolvate prin soluţii manageriale, în cadrul legal existent.

De asemenea, s-a mai constatat că, în ciuda eforturilor făcute pentru a avea investiţii de înaltă performanţă, managementul spitalului nu a avut nicio viziune, nicio strategie, niciun plan de a atrage resurse umane calificate, chiar de la demararea investiţiilor, iar în ultimul an şi până în prezent, s-a observat o incoerenţă managerială din cauza căreia nu se pot pune în funcţiune investiţiile.

În acest sens, ministrul Sănătăţii a dispus conducerii spitalului să aplice prevederile legale privind scoaterea posturilor vacante la concurs şi să prezinte într-un termen cât mai scurt o strategie de atragere a specialiştilor pentru buna desfăşurare a actului medical.
Extinderea activităţii de chirurgie cardiacă pediatrică, pentru ca în România să fie operaţi cât mai mulţi copii şi astfel să fie salvate vieţi, este una dintre priorităţile şi preocupările MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a subliniat faptul că prin protocolul semnat de curând cu o clinică de specialitate din Milano, patru echipe de medici şi asistenţi vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activităţii în secţia din cadrul spitalului Marie Curie şi, pe termen lung, creşterea numărului de intervenţii care pot fi făcute în România.

Ministrul Eugen Nicolăescu a mai precizat faptul că actuala conducere a MS face toate eforturile şi va lua toate măsurile care ţin de minister, însă anumite probleme, precum cele existente la spitalul Marie Curie, se pot rezolva numai printr-un management responsabil şi eficient.

La finalul discuţiilor, ministrul Eugen Nicolăescu a verificat situaţia din secţiile de terapie intensivă neonatologie, bloc operator neurochirurgie, secţia de reanimare şi compartimentul de chirurgie cardiovasculară, şi a stat de vorbă cu părinţii copiilor internaţi preluând o serie de sugestii.

La finalul întâlnirii, ministrul Sănătăţii şi-a exprimat totala nemulţumire faţă de managementul spitalului.


"Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat de presa CNAS

CNAS precizează că dosarele pentru acordarea de îngrijiri medicale la domiciliu pot fi depuse la casele de asigurări de sănătate de alte persoane decât de beneficiarii îngrijirilor respective(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila isi deschide portile pentru inceperea noului an(...)

Primarul general al Capitalei, Prof. Dr. Sorin Oprescu, împreună cu Academicianul Ioanel Sinescu şi cu Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel inaugurează festivitatea de deschidere a anului universitar(...) citeste mai departeSocietatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de(...)

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății printr-un mesaj adresat(...) citeste mai departeStafeta Ciclista SM 2014, campanie de sustinere a persoanelor cu scleroza multipla

An de an, în ultima miercuri din luna mai, se sărbătorește Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, în acest an aceasta fiind pe data de 28 mai, campanie lansată de Federația Internațională de(...) citeste mai departePrincipala activitate a farmaciei este si ramane aprovizionarea pacientilor romani cu medicamente

București, 21 aprilie 2017. Colegiul Farmaciștilor din România dorește să facă câteva precizări ca urmare a informațiilor apărute în mass-media conform cărora farmaciile au primit undă(...) citeste mai departe