Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie

Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu , a avut în data de 5 iulie 2013, o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare.

Ministrul Sănătăţii a dorit să afle cauzele disfuncţionalităţilor din cadrul spitalului, multe dintre ele relatate inclusiv în presă, şi mai ales situaţia secţiilor de terapie intensivă neonatală şi de chirurgie cardiovasculară pediatrică. Astfel, s-a constatat că o parte dintre problemele spitalului, unele chiar grave, în special cele legate de lipsa personalului de specialitate, cu preponderenţă asistenţi medicali, puteau fi rezolvate prin soluţii manageriale, în cadrul legal existent.

De asemenea, s-a mai constatat că, în ciuda eforturilor făcute pentru a avea investiţii de înaltă performanţă, managementul spitalului nu a avut nicio viziune, nicio strategie, niciun plan de a atrage resurse umane calificate, chiar de la demararea investiţiilor, iar în ultimul an şi până în prezent, s-a observat o incoerenţă managerială din cauza căreia nu se pot pune în funcţiune investiţiile.

În acest sens, ministrul Sănătăţii a dispus conducerii spitalului să aplice prevederile legale privind scoaterea posturilor vacante la concurs şi să prezinte într-un termen cât mai scurt o strategie de atragere a specialiştilor pentru buna desfăşurare a actului medical.
Extinderea activităţii de chirurgie cardiacă pediatrică, pentru ca în România să fie operaţi cât mai mulţi copii şi astfel să fie salvate vieţi, este una dintre priorităţile şi preocupările MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a subliniat faptul că prin protocolul semnat de curând cu o clinică de specialitate din Milano, patru echipe de medici şi asistenţi vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activităţii în secţia din cadrul spitalului Marie Curie şi, pe termen lung, creşterea numărului de intervenţii care pot fi făcute în România.

Ministrul Eugen Nicolăescu a mai precizat faptul că actuala conducere a MS face toate eforturile şi va lua toate măsurile care ţin de minister, însă anumite probleme, precum cele existente la spitalul Marie Curie, se pot rezolva numai printr-un management responsabil şi eficient.

La finalul discuţiilor, ministrul Eugen Nicolăescu a verificat situaţia din secţiile de terapie intensivă neonatologie, bloc operator neurochirurgie, secţia de reanimare şi compartimentul de chirurgie cardiovasculară, şi a stat de vorbă cu părinţii copiilor internaţi preluând o serie de sugestii.

La finalul întâlnirii, ministrul Sănătăţii şi-a exprimat totala nemulţumire faţă de managementul spitalului.


"Comunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea Spitalului M.S. Curie" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Comunicat aprovizionare medicamente

Având în vedere informațiile semnalate de mass-media cu privire la aprovizionarea cu medicamente a unităților sanitare, Ministerul Sănătății face următoarele precizări: citeste mai departeMinisterul Sanatatii a alocat in 2015 suma de 244 milioane de lei pentru programele destinate(...)

Ministerul Sănătății a alocat anul acesta 244 milioane de lei pentru continuarea celor 5 programe speciale (acțiuni prioritare –AP) demarate în 2014 destinate îngrijirii celor mai grave(...) citeste mai departeS-a constituit oficial Coalitia O singură Voce pentru Dizabilitate

Cel de-al - IV -lea Seminar Regional „O singură Voce pentru Dizabilitate”, organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Sâmbătă, 2 februarie, 2013, la(...) citeste mai departeExamenul de Rezidenţiat organizat la U.M.F. „Carol Davila” s-a desfăşurat în condiţii(...)

Pe 25 noiembrie 2012 a avut loc examenul de rezidenţiat organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti pentru posturile publicate în județele: Argeș,(...) citeste mai departeFacilitarea accesului pacientilor romani la medicamente inovatoare - subiectul principal al(...)

Accesul pacienților la medicamente de ultimă generație, una dintre problemele majore ale sistemului de sănătate, a fost subiectul principal de discuție al întâlnirii dintre Asociația(...) citeste mai departe