Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei

Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut în data de 22 iulie 2013, o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numărat şi distribuţia cardului naţional de sănătate.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi-a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătății în tot ceea ce înseamnă activitate profesională şi debirocratizare. Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe toţi participanţii la discuţie de necesitatea finalizării acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar românesc.

În urma întâlnirii, conducerea MS împreună cu SNMF şi CNAS au convenit mai multe soluţii posibile:

Distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi.

De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

În urma discuţiei, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale.


"Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Peste 3,5 milioane de pacienţi cu boli cronice din România, prin organizaţiile care-i(...)

Cinci organizaţii de pacienţi cu afecţiuni cronice – diabet, hepatită, hemofilie, cancer, boli autoimune - au pus bazele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), care reprezintă(...) citeste mai departeCNAS a inceput retiparirea si distributia catre asigurati a cardurilor europene de asigurari de(...)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reînceput tipărirea şi distribuţia către asiguraţi a cardurilor europene de asigurări de sănătate. Acest document se eliberează gratuit la(...) citeste mai departeSedentarismul - factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile

Sedentarismul este, de multe ori, o caracteristică definitorie a comportamentului uman al adultului, având în vedere că mai mult de jumătate din timpul în care nu doarme îl petrece în(...) citeste mai departeUn vaccin ajunge pe piata dupa cel putin zece ani de cercetare si dezvoltare. Vaccinurile sunt(...)

În contextul Săptămânii Mondiale a Imunizării, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) atrage atenția asupra siguranței şi beneficiilor vaccinării, ca(...) citeste mai departeCea mai mare platformă online de locuri de muncă în domeniile medical şi farmaceutic a fost(...)

MedPharmJobs.com este cea mai mare platformă de locuri de muncă specializată din lume, în domeniul sănătăţii. Ofertele de muncă afişate nu îi vizează doar pe medici şi pe asistente, ci(...) citeste mai departe