Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei

Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut în data de 22 iulie 2013, o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numărat şi distribuţia cardului naţional de sănătate.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi-a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătății în tot ceea ce înseamnă activitate profesională şi debirocratizare. Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe toţi participanţii la discuţie de necesitatea finalizării acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar românesc.

În urma întâlnirii, conducerea MS împreună cu SNMF şi CNAS au convenit mai multe soluţii posibile:

Distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi.

De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

În urma discuţiei, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale.


"Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Colegiul Medicilor din România îşi exprimă suţinerea faţă de medicii din Slovacia în lupta(...)

Colegiul Medicilor din România salută decizia Guvernului Slovac, care a trecut de la o poziţie de forţă la negocieri, în vederea şi încheierea unui acord cu medicii protestatari.De la(...) citeste mai departeCasa Nationala de Asigurari de Sanatate: Servicii medicale gratuite pentru inscrierea copiilor in(...)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează că eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale(...) citeste mai departePrimele Ghiduri pentru Alergii Alimentare si Anafilaxie, prezentate la Congresul Mondial de(...)

In cadrul celei de-a doua zi a Congresului Mondial de Alegologie si Astm, care se desfasoara la Milano in perioada 22-26 iunie, Academia Europeana de Alergologie si Imunologie Clinica (EAACI) a(...) citeste mai departeCurs medical “Hemobiologie – Transfuzie”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala municipiului Bucuresti, organizeaza in zilele de 7 si 8 februarie cursul creditat cu 15 puncte(...) citeste mai departeMeseria de moașă nu e nouă, ci trebuie să renască

Cu ocazia Zilei Internaționale a Moașei sărbătorită anual pe 5 mai, Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare şi compania Houston NPA au organizat la Institutul Prof. Dr. Matei Balş(...) citeste mai departe