Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei

Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut în data de 22 iulie 2013, o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numărat şi distribuţia cardului naţional de sănătate.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi-a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătății în tot ceea ce înseamnă activitate profesională şi debirocratizare. Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe toţi participanţii la discuţie de necesitatea finalizării acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar românesc.

În urma întâlnirii, conducerea MS împreună cu SNMF şi CNAS au convenit mai multe soluţii posibile:

Distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi.

De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

În urma discuţiei, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale.


"Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Marsul pentru viata, editia a treia, 23 martie 2013

Sâmbătă, 23 martie, va avea loc a treia ediție națională a „Marşului pentru Viaţă” (www.marsulpentruviata.ro), eveniment organizat de asociații și fundații civice din numeroase orașe(...) citeste mai departeSaptamana Pacientilor – campanie nationala de informare a pacientilor

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România a demarat în data de 11 martie 2013 campania naţională de informare(...) citeste mai departeGala Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu

Profesionalism, valoare și performanță. Acestea sunt cuvintele care au definit cel mai bine Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Gala a fost(...) citeste mai departeBilantul celor trei luni scurse de la semnarea protocolului de colaborare intre Ministerul(...)

Duminică, 21 aprilie 2013, într-o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, şi ministrul Sănătăţii, Eugen(...) citeste mai departeSpitalul Militar Central prezinta, la Congresul Romtransplant 2014, bilantul activitatii derulate(...)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) este singura unitate sanitară din reţeaua OPSNAJ care a fost acreditată de către Ministerul Sănătăţii, prin(...) citeste mai departe