Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei

Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, au avut în data de 22 iulie 2013, o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numărat şi distribuţia cardului naţional de sănătate.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi-a exprimat dorinţa de a lucra împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătății în tot ceea ce înseamnă activitate profesională şi debirocratizare. Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe toţi participanţii la discuţie de necesitatea finalizării acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar românesc.

În urma întâlnirii, conducerea MS împreună cu SNMF şi CNAS au convenit mai multe soluţii posibile:

Distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi.

De asemenea, MS, CNAS şi SNMF au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.

În urma discuţiei, s-a stabilit ca până săptămâna viitoare, reprezentanţii SNMF să înainteze CNAS şi MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru şi din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificări legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfârşitul săptămânii viitoare, să fie supuse transparenţei decizionale.


"Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bucurestiul, parte din Reteaua Oraselor Sanatoase!

Primarul General, Sorin Oprescu, a primit astazi, in cadrul unei ceremonii, diploma de aderare a Municipiului Bucuresti la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Reteaua Oraselor Sanatoase din Europa.(...) citeste mai departeSpitalele vor fi reclasificate, în funcţie de competenţă

Începând din 20 aprilie 2011, timp de 15 zile, toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a solicita în scris, direcţiei de sănătate publică din aria administrativ teritorială unde(...) citeste mai departeProf. univ. dr. Ioanel Sinescu este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol(...)

Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu este noul rector al Universităţii de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, anunţă www.sanatateatv.ro. citeste mai departeSpitalul Militar Central prezinta, la Congresul Romtransplant 2014, bilantul activitatii derulate(...)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) este singura unitate sanitară din reţeaua OPSNAJ care a fost acreditată de către Ministerul Sănătăţii, prin(...) citeste mai departeS-a suplimentat bugetul pentru programul de boli rare

Ministerul Sănătăţii a completat lista medicamentelor de care pacienţii beneficiază gratuit în cadrul programelor naţionale de sănătate, cu încă 4 denumiri comune internaţionale (...) citeste mai departe