Anunt selectie medici chirurgi cardiovasculari si anestezisti care doresc sa se califice in domeniul chirurgiei cardiovasculare

Anunt selectie medici chirurgi cardiovasculari si anestezisti care doresc sa se califice in domeniul chirurgiei cardiovasculare
În perioada august 2013 – august 2016, Ministerul Sănătății desfășoară un amplu proiect de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Proiectul se realizează în colaborare cu experți de la Clinica San Donato din Italia.

Scopul fundamental al proiectului îl reprezintă creșterea capacității operatorii în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice prin formarea și perfecționarea pregătirii de specialitate a medicilor care vor opera în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S. Curie” București, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, precum și în vederea creșterii capacității de operații în Institutul de Boli Cardiovasculare Tg. Mureș.

Obiectivele proiectului vizează în esență următoarele aspecte:
- Schimburi de experiență în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice
- Stagii de pregătire în Clinica San Donato din Italia și în alte clinici din Europa
- Efectuarea de operații în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S. Curie” București precum și în celelalte centre menționate mai sus.
- Simpozioane, dezbateri, informări pe teme specifice chirurgie cardiovasculare pediatrice

Finanțarea proiectului este susținută de către Guvernul României prin Ministerul Sănătății și de către Fundația ”L`Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo” din Italia.

Proiectul se adresează medicilor anesteziști în general și chirurgilor cardiovasculari, inclusiv rezidenților de ultim an din ambele specialități, care doresc să se califice în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice și să își desfășoare activitatea profesională în centrele menționate. În acest scop Ministerul Sănătății organizează un amplu și transparent proces de recrutare.
Medicii doritori se vor înscrie la Ministerul Sănătății – Biroul Medicină de Urgență, tel. 021.3072.591/021.3072.614, până la data de 20.08.2013, în vederea realizării selecției, în colaborare cu experții din Italia.

Programul de pregătire va asigura cheltuielile de călătorie și cazare a persoanelor care vor fi încadrate în program, pe lângă salariul lor din țară. Medicii selectați, care vor participa la proiect, vor semna un acord prin care se obligă să lucreze în centrele respective, pe o perioadă de cinci ani după finalizarea pregătirii.

Candidații vor trimite o scrisoare de intenție prin care motivează solicitarea lor de a participa în proiect precum și un CV recent în Română și în Engleză. Pot să se înscrie inclusiv medici specialiști angajați ai centrelor sus menționate, acordul șefului de secție sau al conducerii unității sanitare nefiind necesar în această etapă.


"Anunt selectie medici chirurgi cardiovasculari si anestezisti care doresc sa se califice in domeniul chirurgiei cardiovasculare" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Raspunderea civila si penala pentru malpraxisul medical – noi tendinte legislative, 23 iunie 2015 –(...)

O conferinta inedita dedicata informarii medicilor si pacientilor cu privire la modalitatile de evitare si solutionare a cazurilor de malpraxis medical va avea loc in data de 23 iunie 2015, începand(...) citeste mai departeEvitati expunerea prelungita la soare intre orele 11 şi 18

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită(...) citeste mai departeConferinta „Transplantul. Pacientul pre si post transplant si viata cotidiana a acestuia”, 23 – 24(...)

În 2011, pacienţii pre şi post transplant, medici şi reprezentanţi ai instituţiilor sistemelor de sănătate şi asigurări sociale se întâlneau pentru prima dată pentru a evalua problemele pacienţilor(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale si orasenesti cu(...)

„Este nevoie să oferim pacienților servicii medicale cât mai aproape de casă. Trebuie să sprijinim spitalele mici să facă acest lucru. Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii intentioneaza prelungirea contractului cadru si a programelor nationale de(...)

Începând cu luna martie 2013, Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă. Până atunci, Ministerul(...) citeste mai departe