Medicina personalizată reprezintă medicina viitorului, fapt demonstrat de interesul tot mai mare atât din partea specialiştilor, cât şi din partea pacienţilor. Medicina personalizată presupune o schimbare fundamentală a modului de organizare a sistemului de sănătate.

În acest context, conferinţa „Medicina Personalizată – Noi perspective pentru pacientul român” – un proiect amplu dedicat exclusiv domeniului Sănătăţii şi Cercetării din România, organizată de Personal Genetics a reunit oficialități, reprezentanti din conducerea spitalelor publice, reprezentanți ai clinicilor medicale din sistemul privat şi reprezentanți ai industriei farmaceutice, asociații de pacienți, reputați specialiști, nume cunoscute ale geneticii românești. Dezbaterile au avut un punct comun şi anume „Investiția corectă în sănătate reduce substanțial costurile tratamentelor medicale”.

"Medicina personalizată şi medicina preventivă reprezintă o adevărată provocare, dar şi o necesitate, generate de problemele financiare cu care se confruntă sistemul medical românesc. Un sistem de prevenţie care să aibă la baza testarea genetică, poate genera în anumite patologii scăderea substanţială a cheltuielilor bugetare." a declarat Ariadna Avram, CEO Personal Genetics.

Chiar dacă este un concept nou pentru România, Personal Genetics înregistrează deja un istoric în medicina personalizată. “De la deschiderea centrului şi până în prezent mii de pacienti au beneficiat de experienţa noastră, de rezultatele testelor efectuate de noi - teste pentru identificarea cancerului pulmonar cu celule non-mici, cancerului colorectal, leucemiei mieloide cronice, leucemiei acute limfoblastice, sindroamelor mieloproliferartive, riscului de cancer de sân şi de ovar ereditar." a mai adăugat Ariadna Avram.

Studiile arată că, dacă femeile diagnosticate cu cancer de sân ar efectua un test genetic înainte de a începe tratamentul s-ar face cu 34 % mai puţină chimioterapie. În plus, peste 17.000 de accidente vasculare cerebrale ar putea fi prevenite anual, dacă s-ar efectua un test genetic care să evalueze răspunsul pacientului la terapia cu anticoagulante. Totodată, s-ar economisi anual circa 600.000.000 USD dacă pentru pacienţii cu cancer colorectal metastazic s-ar testa statusul mutaţional al genei KRAS înainte de începerea tratamentului.

În cadrul conferinţei „Medicina Personalizată – Noi perspective pentru pacientul român”a fost inaugurat oficial primul Centru privat de genetică medicală din România, o investiţie de peste 2 milioane de euro. Centrul se regăseşte în reţeaua mondială a centrelor care utilizează platforme de secvenţiere genomică de mare capacitate (World Map of Next Generation Sequencers). Platforma GS FLX 454, a fost utilizată pentru secvenţierea genomului lui James Dewey Watson, laureat al premiului Nobel, cel care a descoperit structura ADN împreună cu Francis Crick.

"Comunicat de presa: Medicina Personalizata - Noi perspective pentru pacientul roman" adaugat de Comunicate Medicale

Email:media@personalgenetics.ro
Telefon:0723883213/0754016751

Incep lucrarile de reabilitare a secţiilor de obstetrica si neonatologie la Spitalul de Obstetrica(...)