Reunită în ședința de astăzi, Coaliția profesioniștilor din sistemul de sănătate a aprobat lista revenidicărilor comune tuturor organizațiilor membre.

Profesioniștii din sănătate solicită:
- Minim 6% din PIB
- O legislație care să garanteze independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat;
- O lege a salarizării specifică sistemului de sănătate;
- Apărarea demnității și renunțarea la denigrare profesioniștilor de către autorităților;
- Organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii promte și de calitate pentru pacienți;
- Consultarea reală a Coaliției profesioniștilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate.

Coaliția profesioniștilor din sistemul sanitar a adoptat calendarul mișcărilor revendicative. Între 9 și 13 septembrie, liderii organizațiilor membre din județe vor constitui coaliția la nivel local și vor înmâna revendicările generale și specifice prefecților. În ziua de 17 septembrie va fi organizată o nouă ședință a Coaliției și vor fi analizate acțiunile realizate până atunci.

Între 18 și 27 septembrie, va fi organizat un pichet în fiecare zi în fața Ministerului Sănătății și Ministerului de Finanțe, iar în luna octombrie un miting în fața Guvernului.

Coaliția profesioniștilor din sistemul de sănătate a primit doi membrii noi: Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii Tineri și Asociația Medicilor Rezidenți din România.

"Comunicat de presa: Coalitia profesionistilor din sanatate a aprobat lista revendicarilor comune tuturor organizatiilor membre" adaugat de Comunicate Medicale

Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

Inceput de an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti