Comunicat de presa: Piata serviciilor medicale private creste constant datorita numarului tot mai mare de apelanti

Comunicat de presa: Piata serviciilor medicale private creste constant datorita numarului tot mai mare de apelanti
Analizând dinamica apelanţilor la serviciile medicale private atât în București cât și în Provincie, se observă faptul că, dacă în anul 2009 aproximativ 57% dintre persoanele intervievate declarau că au apelat la acest tip de serviciu, anul acesta procentul lor a depășit 80%.

În ciuda prelungitei crize economice care continuă să afecteze bugetele românilor, trendul crescător al apelării la servicii medicale în regim privat s-a menținut de-a lungul anilor (de la 56,9% în 2009 atât în București cât și în Provincie – orașe +100.000 locuitori, la 85,6% - București – respectiv 80,9% - Provincie - în 2013), principalele motive fiind următoarele:
- expansiunea continuă a clinicilor și cabinetelor medicale private precum şi a laboratoarelor și spitalelor private concomitent cu mărirea capacităţii acestora de a trata pacienţii;
-profesionalismul şi amabilitatea personalului, precum şi dotarea tehnică a clinicilor/spitalelor private;
-dificultăţile financiare şi starea precară a sistemului public de sănătate.

Analizând, în cele ce urmează, tipologiile de accesare a serviciilor medicale în regim privat în intervalul 2012 – 2013 putem observa că, pentru aproximativ o treime dintre respondenții din București (31,8%), acest lucru înseamnă exclusiv apelarea la o clinică medicală privată.
În cazul Provinciei (orașe +100.000) aceeași sintagmă presupune pentru 27,7% dintre persoanele intervievate mersul atât la o clinica medicală cât și la un cabinet medical și nu în ultimul un laborator privat de analize.

În acest context, piața serviciilor medicale private (exceptând abonamentele medicale și serviciile stomatologice) a cunoscut de asemenea o creștere constantă de-a lungul anilor ajungând în 2013 în jurul valorii de 131 milioane € în București (81 milioane € în 2009) și la aproximativ 176 milioane € în Provincie (orașe + 100.000 locuitori) (de la 105 milioane € în 2009).

Studiul MEDIBUS este o cercetare sociologică cantitative realizată în anual în oraşele mari (peste 100.000 locuitori) şi în municipiul Bucureşti şi care vizează prospectarea pieţei medicale din sectorul privat. Am urmărit evoluţia acestei pieţe începând cu anul 2004 având posibilitatea, de-a lungul timpului, să demonstrăm validitatea întregii metodologii, prin conformitatea rezultatelor cu realităţile pieţei.

Studiul MEDIBUS 2013 a fost realizat prin tehnica intervievării telefonice asistată de calculator (CATI) în Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori. Populaţia ţintă a fost constituită din persoanele adulte (18 - 65 ani inclusiv).

În realizarea studiului MEDIBUS 2013 au fost folosite două eşantioane distincte, reprezentative: unul în Bucureşti (800 respondenţi) şi unul în provincie - oraşele cu peste 100.000 locuitori (800 respondenţi), marja de eroare fiind ±3,46%.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Comunicat de presa: Piata serviciilor medicale private creste constant datorita numarului tot mai mare de apelanti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Camelia Tarau
Email:camelia.tarau@romednet.com
Telefon:0740/076027

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eugen Nicolaescu: Spitalele private vor fi finantate pentru ambulatoriu, spitalizare de zi si(...)

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu a precizat în cadrul unei conferințe la Guvern, că spitalele private vor primi finanțare pentru ambulatoriul de specialitate, spitalizarea de zi și serviciile(...) citeste mai departeConstructia spitalelor regionale, solutia pentru asigurarea unui acces echitabil al populatiei la(...)

Memorandumul „Aprobarea inițierii demersurilor în vederea identificării de soluții de finanțare pentru construirea a cinci spitale regionale conform Programului de Guvernare”, aprobat în ședința de(...) citeste mai departeMedVISE – Consiliere profesionala in specializarile medicale pentru o cariera de succes

Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi au fost consiliaţi profesional ”Consiliere profesională în specializările medicală – medVISE”. citeste mai departeMinisterul Sanatatii solicita tuturor Detinatorilor de Autorizatie de Punere pe Piata sau(...)

Ministerul Sănătăţii solicită tuturor Deţinătorilor de Autorizaţie de Punere pe Piaţă sau reprezentanților acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la(...) citeste mai departeDezvoltarea sistemului de urgenta continua

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu secretarul de stat în MAI, Cătălin Chiper, şi colonelul Ion Burlui, inspectorul general al IGSU, au participat în data de 18 iulie(...) citeste mai departe