Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale te ajuta sa relationezi mai bine cu tine insuti si cu cei din jur

Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale te ajuta sa relationezi mai bine cu tine insuti si cu cei din jur
Oamenii sunt adesea catalogați după priceperea cu care comunică, evaluează și realizează anumite lucruri, atât în viața personală, cât și în cea profesională. O fire sociabilă, comunicativă, deschisă, optimistă, întreprinzătoare și perspicace va fi permanent conectată social, având șanse mari de reușită în viață.

Ce este de făcut în privința celor care cu greu reușesc să păstreze relații cu semenii, să-și exprime emoțiile și gândurile într-un mod corect și coerent? Cum funcționează principiile de comportament în formarea și dezvoltarea personalității? Cine poate explica comportamentul oamenilor în relația cu starea lor de sănătate?

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România vine cu răspunsuri pertinente și soluții concrete la aceste probleme, și nu numai. Specialiștii în psihologie, psihologie socială, psihiatrie, sociologie, medicină generală și medicină dentară, antropologie, economie sau politologie se reunesc în cadrul acestei platforme comune de comunicare, pentru a preveni dezechilibrele comportamentale și pentru a ameliora calitatea vieții persoanelor afectate de aceste tulburări.

De asemenea, Societatea Academică a Științelor Comportamentale își propune să evidențieze importanța știintelor comportamentale în medicină, precum și impactul pe care un comportament uman îl are asupra stării de sănătate.

”Ne dorim ca printr-un efort comun de a înțelege și explica comportamentul oamenilor în relația cu starea lor de sănătate, să ajutăm la îmbunătățirea relației medic-pacient, prin dezvoltarea capacității de comunicare și înțelegere a principiilor fundamentale pe baza cărora se construiește o relație între cei doi subiecți. Alături de medici, autorități, organizații de profil și mass media ne dorim să ajutăm la prevenția și ameliorarea dezechilibrelor comportamentale, aducând un plus de calitate vieții”, a declarat lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu, președinte Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România.

Obiectivele Societății Academice a Științelor Comportamentale vizează facilitarea comunicării și înlesnirea schimbului de informații între actorii implicați în managementul științelor comportamentale și transmiterea către publicul larg a mesajelor educative și de informare legate de diverse aspecte ale științelor comportamentale.
Unul dintre principalele obiective este ca o parte din activitățile societății să fie transpuse în formularea unor rezoluții și propuneri legislative pe diverse aspecte din sfera științelor comportamentale și înaintarea către autoritățile competente.

Pe lângă dezbaterea problemelor comportamentale în cadrul unor evenimente științifice dedicate atât profesioniștilor implicați în acest amplu demers, cât și publicului larg, Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România dorește, ca prin informațiile transmise, să contribuie la creșterea calității vieții persoanelor.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale te ajuta sa relationezi mai bine cu tine insuti si cu cei din jur" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Curs medical “Consilierea si supravegherea femeii cu sarcina normala in perioada pre si(...)

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 4-5 februarie 2011 cursul creditat cu 15 puncte(...) citeste mai departePresedintele CNAS a anuntat o serie de prioritati ale institutiei pentru perioada urmatoare

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a anunţat în cadrul Profit Health.forum o serie de priorităţi ale instituţiei pentru perioada următoare. Astfel, el a precizat că noutăţile din(...) citeste mai departeComunicat de presa: Situatie chirurgie cardiovasculara la momentul actual in Romania

Anual, aproximativ 21.000 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare au fost efectuate în România, conform datelor statistice furnizate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management(...) citeste mai departeSeminarul Zi de zi, mana-n mana, organizat in cadrul Campaniei de Ziua Bolilor Rare 2015

Alianţa Naţională pentru Boli Rare România (ANBRaRo) şi Comitetul Naţional de Boli Rare (CNBR) vă invită la Seminarul „Zi de zi, mână-n mână”, organizat în cadrul Campaniei de(...) citeste mai departeCOPAC: Prin sistarea finantarii din fondurile CNAS a spitalelor private se incalca dreptul(...)

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi arată îngrijorarea faţă de declaraţia ministrului Sănătăţii, d-l. Eugen Nicolaescu, potrivit căreia, în(...) citeste mai departe