Un nou succes pentru Telocite. Academicianul Laurentiu M. Popescu, primul roman distins cu “Magnolia Alba”

Un nou succes pentru Telocite. Academicianul Laurentiu M. Popescu, primul roman distins cu “Magnolia Alba”
Academicianul Laurentiu M. Popescu, presedintele Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane si director general al Institutului National de Patologie “Victor Babes” din Bucuresti este primul roman distins cu prestigiosul premiu “Magnolia Alba” acordat de Guvernul Municipalitatii Shanghai.

Aceasta inalta distinctie acordata academicianului roman vine ca o recunoastere absoluta a oamenilor de stiinta chinezi pentru descoperirea noilor celule umane, Telocitele, realizata de Laurentiu M.Popescu, dar si pentru intreaga cooperare stiintifica in domeniul Telocitelor pe care directorul general al Institutului “Victor Babes” a dezvoltat-o in ultmii ani.

“Este fara doar si poate un premiu care ma onoreaza si, probabil, ca este consecinta unei valori intrinseci a relatiilor pe care le-am stabilit din punct de vedere stiintific cu cercetatorii chinezi in contextul in care in China se studiaza intens celulele descoperite de mine in urma cu trei ani” a declarat directorul general al Institutului “Victor Babes” , academicianul Laurentiu M.Popescu.

Pe 17 septembrie, la Shanghai s-au acordat premiile anuale “Magnolia Alba” in semn de apreciere a contributiilor aduse de personalitati din intreaga lume in dezvoltarea cooperarii, pe diverse domenii, cu Municipalitatea Shanghai. Academicianul Laurentiu M. Popescu a fost unul dintre cei 33 de laureati ai “Magnoliei Albe” si singurul distins pentru cercetarea in domeniul medical, alaturi de el numarandu-se presedinti de mari companii din SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franta, Olanda sau Italia. Astfel ca, prin rezultatele deosebite obtinute in domeniul cercetarii, Academicianul Laurentiu M.Popescu a reusit sa puna Institutul National “Victor Babes” din Bucuresti pe harta mondiala a valorilor autentice alaturi de colosi industriali din diverse domenii precum Siemens, Philips, HP, Panasonic, SKB, Boehringer, Bayer etc.

Acest prestigios premiu i-a fost decernat Academicianului Laurentiu M. Popescu dupa doar un an de cand Academia Internationale de Cercetari Cardiovasculare cu sediul in Statele Unite ale Americii i-a acordat “Medalia de Aur 2012“, distinctie considerata de varfurile medicinei internationale ca un adevarat premiu Nobel pentru cardiologie.

“Cred ca nu este deloc lipsit de importanta faptul ca in doi ani consecutivi, lumea stiintica din SUA si acum cea din China sa decerneze in semn de recunoastere a muncii si contributiilor tale aduse cercetarii medicale aceste premii de maxima importanta” a adaugat Academicianul Laurentiu M. Popescu presedintele Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane.


"Un nou succes pentru Telocite. Academicianul Laurentiu M. Popescu, primul roman distins cu “Magnolia Alba”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@ivb.ro
Telefon:0754016751

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate în laboratoare acreditate

Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piaţa românească: citeste mai departeFonduri europene pentru functionarea a peste 180 de centre comunitare integrate in zonele(...)

În anul 2018 va demara înființarea, construcția și reabilitarea unor centre comunitare integrate în zonele defavorizate, prin accesarea de fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020 ( Programul(...) citeste mai departeConferinta de presa: Inaugurarea noii Statii de Dializa Adulti si noii Statii de Dializa(...)

Institutul Clinic Fundeni inaugureaza o noua Statie de Dializa Adulti si Dializa Pediatrica. citeste mai departePerchezitii companii farmaceutice

Având în vedere perchezițiile organelor de anchetă la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, la spitale şi clinici de oncologie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale si orasenesti cu(...)

„Este nevoie să oferim pacienților servicii medicale cât mai aproape de casă. Trebuie să sprijinim spitalele mici să facă acest lucru. Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura(...) citeste mai departe