Deschiderea anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti

Deschiderea anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti
Marți, 1 octombrie 2013, începând cu ora 9:00, va avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura ȋn Amfiteatrul Facultății de Medicină - George Emil Palade.

Rectorul UMF „Carol Davila”, Acad. Ioanel Sinescu ȋi indeamnǎ pe tinerii care vor pǎși pentru prima datǎ ȋn aceasta universitate de prestigiu, în calitate de studenți “sǎ vină cu încredere, cu emoții pozitive şi constructive, căci studiind la universitatea noastră, vor putea descoperi tainele cunoașterii, vor dezvolta proiecte inovatoare și de cercetare în medicină, vor deveni buni, mult mai buni, atât pentru ei înșiși, cât și pentru pacienții de care vor fi pe deplin responsabili, într-o bună zi. Medicina nu poate fi făcută decât din pasiune și cu dăruire, astfel încât reușita să fie una deplină. Așadar, felicit pe toți cei care au optat pentru această profesie nobilă și îi asigur că au făcut o alegere excelentă și că bucuriile și implinirea generate de un pacient vindecat de un medic, sunt de negrăit în cuvinte.”

Deschiderea anului universitar este, un moment extrem de emoționant pentru studenții din anul I, cu atȃt mai mult cu cȃt vor studia ȋntr-o instituție de ȋnvǎțǎmȃnt de prestigiu. În acest sens, Prof. Dr. Doina Pleșca, Decanul Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. „Carol Davila” dorește să le transmită bobocilor: “Bun venit în Nobila Casă a Medicinei și a Medicilor! Vă mărturisesc că acest loc înseamnă enorm pentru mine, atât psihic, cât și fizic. Psihic pentru că pornind de aici am reușit să îmi construiesc meseria, cariera, dar și fizic, pentru că între pereții aceștia bătrâni, dar atât de frumoși, am petrecut cea mai frumoasă perioadă a vieții mele. Vă promit să facem din visul dumneavoastră misiunea noastră educațională, parte din acest puzzle la care astăzi așezăm primele piese.”

„An după an ne întâlnim și ne adresăm generațiilor de studenți care își încep studiile, dar și generațiilor de medici care părăsesc, după 6 ani, această clădire și cu care ne reintalnim pe holurile spitalelor, la congrese și conferințe. Și, tot an după an, nu mă pot decide dacă bucuria cea mare este să vă primim, să vă învățăm să ne fiți colegi în cea mai fascinantă meserie din lume sau să vă vedem luându-vă zborul puternici, siguri, 6 ani mai târziu. Sunteți generația mileniului III, care veți practica specialități ce încă nu au fost inventate, folosind tehnici care încă nu au fost descoperite și sunt mândră să fac parte din acest plan universal, planul sănătății pentru fiecare și al demnității pentru toată lumea. Când veți fi terminat această facultate, sunt sigură că veți avea aripi puternice pentru a zbura și îndrăzni tot ce am gândit NOI și VOI la început de drum”, a subliniat Prof. Dr. Doina Pleșca, Decanul Facultății de Medicină.

În aceeași notă de optimism, Decanul Facultății de Farmacie, Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, a dorit să îi felicite pe proaspeții studenți ai Facultății de Farmacie – U.M.F. „Carol Davila” și să-i asigure că „ați făcut cea mai bună alegere deoarece facultatea de farmacie este o facultate grea, dar foarte frumoasă, care cere sacrificii ce ajung să fie răsplătite, la final, printr-o meserie frumoasă de laborator sau de lucru în farmacie, cu pacienții. Studenții beneficiază de un invățământ de calitate superior în cadrul U.M.F. Carol Davila având parte de cadre didactice foarte bine pregătite.”

În continuarea celor spuse mai sus, Conf. Dr. Dana Bodnar, Prodecan împuternicit cu îndeplinirea atribuţiilor de Decan al Facultăţii de Medicină Dentară a dorit să le transmită noilor studenți, un călduros bun venit și sincere urări de succes: "Anul universitar 2013-2014 reprezintă un nou început pentru studenţii anului I, care au privilegiul de a studia într-o instituţie de învăţământ de prestigiu, cu o tradiţie ştiinţifică şi academică de peste 150 ani. Facultatea de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Carol Davila îşi deschide porţile noului an universitar sub auspiciile integrării acesteia în învăţământul medical global, în acord cu dezvoltarea tehnologică actuală şi conceptul medicinei personalizate. Urăm bun venit bobocilor, cu speranţa de a descoperi secretele unei profesii nobile şi deosebit de frumoase cum este cea de medic. Facultatea noastră vă aşteaptă să vă alăturaţi proiectelor şi programelor noastre, pentru a asigura o bună dezvoltare profesională şi un învăţământ medical de înaltă ţinută şi centrat pe student."

Nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Petru Armean, Decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală are convingerea că: “Și anul acesta și-au îndreptat pașii spre Facultatea de Moașe și Asistență Medicală mulți tineri bine pregătiți, entuziaști și dornici să se pregătească pentru profesii dedicate ajutorării semenilor, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, o instituție care îmbină tradiția cu dăruirea și profesionalismul dascălilor noștri de acum. Din numărul mare de candidați, dumneavoastră sunteți cei care au demonstrat că merită să devină membri ai comunității academice în această universitate de prestigiu. Cu convingerea că profesiile medicale, pe lângă faptul că sunt parte a elitei oricărei societăți, reprezintă o garanție a stabilității și a încrederii în viitor, vă felicit pentru alegerea făcută și pentru acest început de drum și vă asigur că, pe parcursul anilor următori, vă veți bucura atât de sprijinul corpului didactic al facultății noastre, cât și al colegilor mai mari.”

Facultatea de Moașe și Asistență Medicală este acreditată ARACIS cu patru specializări de licență: Asistență Medicală Generală, Moașe, Tehnica Dentară și Balneo-fizio-kinetoterapie, iar din acest an are și două programe de master acreditate de ARACIS.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 se va desfășura în prezența conducerii U.M.F. „Carol Davila” și a invitaților săi, ce vor fi alături de studenții, părinții și cadrele didactice participante la eveniment.


"Deschiderea anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon:0752.231.573

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

APSR: Sanatatea romanilor, o urgenta nationala

Indiferent cât de multe măsuri s-ar lua, sistemul sanitar din România pare să aibă probleme în continuare. Potrivit reprezentanţilor Alianţei pentru Sănătate, reuniţi în data de 16 martie 2011 în(...) citeste mai departeProf. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii s-a intalnit astazi cu reprezentantii Federatia(...)

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii s-a intalnit astazi cu reprezentantii Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania citeste mai departePersonalitati de marca din lumea medicala, academica si culturala romaneasca, prezente la Gala(...)

Miercuri, 5 decembrie 2012, ora 12.00, la Hotel InterContinental, sala Rapsodia (etaj1), are loc Gala Premiilor de Excelență a Fundației „Acad. Marin Voiculescu”, eveniment organizat anual cu scopul(...) citeste mai departeMedicii dentisti reactioneaza: ANMCS contra medicilor dentisti, medicilor de familie, farmacistilor(...)

ANMCS (ex-CONAS) va acredita toate unitățile sanitare (inclusiv cabinetele de medicină dentară și medicină de familie, farmaciile, etc), care doresc să intre în relație cu Casa de Asigurări Sociale(...) citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni are un Compartiment de primire pacienti

În ultimii ani, Institutului Clinic “Fundeni” s-a poziţionat pe harta europeană a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti , cât şi prin(...) citeste mai departe