Intalnire a conducerii Ministerului Sanatatii cu reprezentantii sindicatelor

Intalnire a conducerii Ministerului Sanatatii cu reprezentantii sindicatelor
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Iulian Chiriac s-au întâlnit ieri, 14 octombrie 2013, cu reprezentanţi ai Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Transparenţa şi dialogul continuu reprezintă constante ale Ministerului Sănătăţii, evidenţiate şi cu ocazia discuţiilor care au avut loc ieri cu reprezentanţii Federaţiei Hipocrate.

Cu acest prilej, au fost abordate probleme de interes reciproc, precum salarizarea personalului medical şi translatarea unor servicii medicale din cadrul spitalului către ambulatoriul de specialitate sau internarea de zi, pentru eficientizarea sistemului şi oferirea de servicii medicale de calitate mai multor pacienţi, cu costuri mai mici.

Reprezentanţii Federaţii Hipocrate au transmis oficialilor MS sprijinul lor privind creşterea volumului şi calităţii serviciilor medicale acordate în sectorul medicinei de familie şi de ambulator, a prevenţiei, a medicinei comunitare şi îngrijirilor la domiciliu.

În ceea ce priveşte reorganizarea DSP-urilor, ministrul Sănătăţii a precizat faptul că unele atribuţii de metodologie şi norme, precum şi supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, inspecţia sanitară şi controlul vor rămâne la MS, prin activitatea DSP-urilor.

La final, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia că reforma în sistemul sanitar se va realiza prin consultări ample cu medicii, sindicatele şi pacienţii, astfel încât printr-un efort comun să asistăm la o schimbare profundă a sistemului medical în interesul pacienţilor, dar şi a personalului medical.


"Intalnire a conducerii Ministerului Sanatatii cu reprezentantii sindicatelor" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

MS: Nu exista premisele unei crize privind vaccinul antitetanos

Ministerul Sănătății a anunțat prin biroul de presă al instituției că nu există premisele unei crize de vaccin antitetanos, asta după ce în mass-media au apărut informații cu privire la lipsa(...) citeste mai departeCardul de sanatate, un instrument necesar in sistem

Începând cu data de 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale. citeste mai departeNew York, Paris si Toronto, intalnire la Bucuresti

New York, Paris si Toronto isi dau intalnire pentru prima oara la Bucuresti, intr-o expozitie extraordinara regrupand o suta de opere ale pictorului Gevork Chubaryan, sculptorului Françoise Abraham(...) citeste mai departeDiscursul ministrului Sanatatii la videoconferinta privind controalele care se vor desfasura in(...)

Aşa cum am anunţat, în perioada 01 martie – 31 mai 2014 am dispus o acţiune amplă de control în toate unităţile sanitare publice, care vizează, în principal verificarea condiţiilor igienico-sanitare(...) citeste mai departeColegiul Medicilor nu este de acord cu plafoanele obligatorii la medicii de familie

Colegiul Medicilor din România a luat act cu surprindere de intenţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a introduce plafon obligatoriu la prescriere la medicul de familie. citeste mai departe