Finantare din China pentru cercetarea Telocitelor: 5 milioane de yuani

Finantare din China pentru cercetarea Telocitelor: 5 milioane de yuani
“Mecanisme si roluri ale Telocitelor in tratamentul afectiunilor pulmonare”. Acesta a fost proiectul castigator al competitiei -“Proiecte internationale majore de cercetare stiintifica in cooperare cu China”-organizata recent in China, competitie in care s-au inscris 161 de proiecte internationale.

Proiectul, ce se va derula in perioada 2014-2018, a fost finantat de Fundatia Nationala pentru Stiinte a Chinei cu suma de 5.000.000 de yuani, iar coordonatori vor fi profesorul X.Wang de la Universitatea Fudan din Shanghai si Academicianul Laurentiu M. Popescu, presedintele Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane si director general al Institutului National de Patologie “Victor Babes” din Bucuresti.

“Finantarea unui proiect de cercetare din partea Chinei reprezinta o premiera absoluta pentru cercetarea stiintifica romaneasca. Faptul ca, proiectul legat de Telocite a fost primul intr-o competitie cu alte 160 de proiecte internationale, nu poate decat sa ne dea satisfactie si un plus de incredere ca cercetarea romaneasca ramane una de top” a declarat academicianul Laurentiu M. Popescu.

Acesta a tinut sa remarce ca “daca tinem cont de numarul oficial de inregistrare a proiectului in competitie putem spune, eufemistic, ca numarul compus din 11 cifre incepe cu cifra 8, iar in traditia chineza aceasta cifra este cea mai norocoasa”.

Finantarea cercetarii Telocitelor vine la putin timp dupa ce Acad. Laurentiu M Popescu a devenit primul roman distins cu prestigiosul premiu “Magnolia Alba” acordat de Guvernul Municipalitatii Shanghai. Aceasta inalta distinctie acordata academicianului roman vine ca o recunoastere absoluta din partea oamenilor de stiinta chinezi pentru descoperirea noilor celule umane, Telocitele, realizata de Laurentiu M.Popescu, dar si pentru intreaga cooperare stiintifica in domeniul Telocitelor pe care directorul general al Institutului “Victor Babes” a dezvoltat-o in ultmii ani.

De precizat ca, Acad. Laurentiu M. Popescu a fost unul dintre cei 33 de laureati ai “Magnoliei Albe” si singurul distins pentru cercetarea in domeniul medical, alaturi de el numarandu-se presedinti de mari companii din SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franta, Olanda sau Italia. Acest prestigios premiu i-a fost decernat dupa doar un an de cand Academia Internationale de Cercetari Cardiovasculare cu sediul in Statele Unite ale Americii i-a acordat “Medalia de Aur 2012“, premiu considerat de lumea stiintifica drept Nobelul in Cardiologie.


"Finantare din China pentru cercetarea Telocitelor: 5 milioane de yuani" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@ivb.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Autoritățile nu respectă rezultatul negocierilor pentru modificarea taxei clawback

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și Local American Working Group (LAWG) anunță eșuarea negocierilor în cadrul grupului de lucru pentru modificarea(...) citeste mai departeToleranta zero fata de agresiune si violenta la locul de munca din Sanatate

Rezultatele \"Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din București\" au fost făcute publice în cadrul conferinței de presă organizată, astăzi, 5 mai 2015 de către Colegiul(...) citeste mai departeA treia masa rotunda a ministrilor sanatatii cu sefii companiilor farmaceutice stabilite in Europa(...)

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a participat la cea de-a treia masă rotundă a miniștrilor sănătății cu șefii companiilor farmaceutice stabilite în Europa, în cadrul(...) citeste mai departeS-a suplimentat bugetul pentru programul de boli rare

Ministerul Sănătăţii a completat lista medicamentelor de care pacienţii beneficiază gratuit în cadrul programelor naţionale de sănătate, cu încă 4 denumiri comune internaţionale (...) citeste mai departeIntalnire intre reprezentantii MS si candidatii nerepartizati la concursul de rezidentiat

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit joi cu un grup de absolvenţi ai facultăţilor de medicină care au obţinut punctaj de promovare şi nu au putut alege loc/post datorită(...) citeste mai departe