Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013

Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013
În perioada 4-6 decembrie 2013, la Bucureşti se desfăşoară lucrările Seminarului ”Grupului NATO întrunit de experţi în Sănătate, Alimentaţie şi Agricultură” – JHFAG, în cadrul Programului de Instruire şi Exerciţii de Managementului Crizelor, pentru perioada 2013-2017.

Scopul evenimentului este acela de a contribui la dezvoltarea capabilităţilor de planificare civil-militare ale NATO în domeniul sănătăţii, alimentaţiei si agriculturii, în baza direcţiilor stabilite prin Conceptul Stategic NATO din 2010 şi pe baza sarcinilor prevăzute în Declaraţia Summitului NATO de la Lisabona.

Ca obiective, seminarul vizează familiarizarea participanţilor cu aspectele strategice si geo-politice ale zoonozelor şi cu potenţialele consecinte ale acestora pentru mediul de securitate. De asemenea, se va urmării identificarea posibilităţilor de a îmbunătăţii capacitatea grupului JHFAG de a asista atât autorităţile naţionale cât şi autorităţile militare NATO şi de a îmbunătăţii cooperarea civil-militară. Un al treilea obiectiv vizieaza elaborarea de recomandări privind acţiuni concrete prin care grupul JHFAG poate contribui la priorităţile NATO, precum elaborarea de standarde minime şi ghiduri orientative pentru autorităţile naţionale, elaborate pe baza bunelor practici identificate de Aliaţi si Parteneri.

La seminar vor participa 62 de experţi din 20 de state aliate (Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia România şi USA) şi partenere (Armenia, Azerbaidjan, Elveţia, F.Y.R.O.M., Sebria, Tunisia şi Ukraina).


"Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Deschiderea Muntenia Medical Hospital de Ziua Naţională a Inimii

În data de 4 mai 2011, România sărbatoreşte Ziua Naţională a Inimii. În ultimii 50 de ani bolile cardiovasculare au fost responsabile pentru un număr foarte mare de decese anual, atât la(...) citeste mai departeGala Societatii de Salvare Bucuresti

Miercuri seara (n.r. 23 aprilie 2014) intr-un cadru de poveste, la Palatul Ghika, a avut loc Gala Societatii de Salvare Bucuresti , un eveniment special organizat de Societatea de Salvare Bucuresti,(...) citeste mai departeUNOPA: ,,Pacientii cu HIV/SIDA din judetul Botosani sunt nevoiti sa intrerupa tratamentul in(...)

In fiecare luna cei peste 150 de pacienti din judetul Botosani sunt nevoiti sa intrerupa tratamentul cel putin o saptamana din cauza faptului ca spitalul este in imposibilitate de a le asigura(...) citeste mai departeRecomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind metodele de preventie si tratament ale(...)

Informații cu privire la simptomele, leziunile și afecțiunile cauzate de vremea rece, metodele de prevenție și tratament citeste mai departeIncep lucrarile de reabilitare a secţiilor de obstetrica si neonatologie la Spitalul de Obstetrica(...)

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul spitalului brăilean, astfel încât acestea să(...) citeste mai departe