Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013

Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013
În perioada 4-6 decembrie 2013, la Bucureşti se desfăşoară lucrările Seminarului ”Grupului NATO întrunit de experţi în Sănătate, Alimentaţie şi Agricultură” – JHFAG, în cadrul Programului de Instruire şi Exerciţii de Managementului Crizelor, pentru perioada 2013-2017.

Scopul evenimentului este acela de a contribui la dezvoltarea capabilităţilor de planificare civil-militare ale NATO în domeniul sănătăţii, alimentaţiei si agriculturii, în baza direcţiilor stabilite prin Conceptul Stategic NATO din 2010 şi pe baza sarcinilor prevăzute în Declaraţia Summitului NATO de la Lisabona.

Ca obiective, seminarul vizează familiarizarea participanţilor cu aspectele strategice si geo-politice ale zoonozelor şi cu potenţialele consecinte ale acestora pentru mediul de securitate. De asemenea, se va urmării identificarea posibilităţilor de a îmbunătăţii capacitatea grupului JHFAG de a asista atât autorităţile naţionale cât şi autorităţile militare NATO şi de a îmbunătăţii cooperarea civil-militară. Un al treilea obiectiv vizieaza elaborarea de recomandări privind acţiuni concrete prin care grupul JHFAG poate contribui la priorităţile NATO, precum elaborarea de standarde minime şi ghiduri orientative pentru autorităţile naţionale, elaborate pe baza bunelor practici identificate de Aliaţi si Parteneri.

La seminar vor participa 62 de experţi din 20 de state aliate (Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia România şi USA) şi partenere (Armenia, Azerbaidjan, Elveţia, F.Y.R.O.M., Sebria, Tunisia şi Ukraina).


"Seminarul Grupului NATO intrunit de experti in Sanatate, Alimentatie si Agricultura, 4-6 decembrie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS: Principalele masuri de debirocratizare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate(...)

Principalele măsuri de debirocratizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate prezentate în ultima şedinţă de guvern vizează revizuirea reglementărilor legale referitoare la(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii Nicolae Banicioiu si Ministrul Muncii Rovana Plumb au semnat ordinul comun(...)

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, au semnat ordinul comun privind aprobarea criteriilor de încadrare în grad de handicap. Reamintim că sechelele(...) citeste mai departeCseke Attila:"Reforma sistemului de Sanatate este necesara"

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii sărbătorită pe 7 aprilie 2011, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a transmis un salut de respect pentru întregul corp medical din România, potrivit(...) citeste mai departeAsociatiile de pacienti vor sa fie implicate activ in reforma sistemului sanitar

Forumul National al Asociatiilor de Pacienti 2012 s-a incheiat dupa doua zile pline de dezbateri pe teme de interes pentru pacientii din Romania. Organizat in parteneriat de catre Coaliţia(...) citeste mai departeAPSR: E nevoie de un pact national pentru sanatate

Starea sistemului de sănătate din România ar putea fi salvată printr-un pact național dedicat acestui domeniu, semnat de toate partidele politice parlamentare, pe următorii zece ani. Aceasta a(...) citeste mai departe