Pozitia MS cu privire la compararea Programului de HIV/SIDA cu festivalurile culturale

Pozitia MS cu privire la compararea Programului de HIV/SIDA cu festivalurile culturale
Ministerul Sănătății consideră neinspirată și inadecvată comparația între finanțarea Programului Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA și cea a festivalurilor culturale.

Ministerul Sănătății își întemeiază politicile publice pe dovezi și pe nevoile cetățenilor, ținând cont de dreptul fundamental la viață și fără discriminări.

Ministerul Sănătății consideră că alocarea banilor publici nu trebuie gândită pentru un domeniu în detrimentul altuia, ci pornind de la prioritățile societății, de la rezolvarea acelor probleme care sunt cele mai importante pentru cetățeni. Sănătatea este o prioritate, iar HIV/SIDA este o problemă de sănătate publică. Aceasta privește nu doar pacienții sau Ministerul Sănătății, ci întreaga societate și trebuie tratată cu responsabilitate. De ani de zile România este apreciată pentru modul în care a tratat acest program.

Anul acesta Ministerul Sănătății a făcut eforturi constante pentru ca, în condiții de constrângeri financiare, să asigure buna derulare a programului de HIV/ SIDA, precum și a celorlalte programe naționale.

Pentru anul următor, Ministerul Sănătății își reafirmă intenția de a realiza mai multe programe naționale etalon, cel de HIV/SIDA fiind unul dintre ele.


"Pozitia MS cu privire la compararea Programului de HIV/SIDA cu festivalurile culturale" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.icfundeni.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Crucea Rosie Romana implineste azi 137 de ani de activitate umanitara

Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) aniversează astăzi, 4 iulie 2013, 137 de ani de istorie și activitate umanitară. citeste mai departeRezultatele obtinute la simularea examenului de admitere la U.M.F. “Carol Davila”

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti au organizat sâmbătă, 25 mai 2013, simulări pentru examenele de admitere la(...) citeste mai departeInvitatie de presa: Cum pot fi reduse costurile in Sanatate?

Personal Genetics vă invită la conferinţa „Medicina Personalizată – Noi perspective pentru pacientul român” – un proiect amplu dedicat exclusiv domeniului Sănătăţii şi Cercetării(...) citeste mai departeComunicat de presa: Caravana mobila O sansa pentru viata vine in orasul tau

Asociatia React si Vodafone Romania anunta inceperea sesiunii de toamna a caravanei mobile “O sansa pentru viata”. Astfel, in perioada septembrie – noiembrie, vor fi organizate noi sesiuni de(...) citeste mai departeStem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la(...)

Stem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la nastere. citeste mai departe