Nobelul cercetarii medicale merge catre implantul auditiv cohlear cu multicanale

Nobelul cercetarii medicale merge catre implantul auditiv cohlear cu multicanale
Profesorul Graeme Clark din cadrul Universitatii din Melbourne, inventatorul implantului cohlear cu multicanale, a fost onorat cu prestigiosul premiu Lasker DeBakey 2013, premiu ce se acorda anual celei mai bune cercetari medicale. Solutia profesorului Clark a vindecat pana acum peste 1 milion de persoane in intreaga lume.

Distiinctile Lasker sunt considerate ,,Nobeluri americane” si sunt desemnate anual de Fundatia ,,Albert si Mary Lasker”, fiind dedicate cercetarilor biomedicale avansate pentru a diminua suferinta umana si pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea generala. Premiul „Lasker-DeBakey“ pentru cercetare medicala clinica i-a fost oferit anul acesta lui Graeme M. Clark pentru dezvoltarea implantului cohlear modern – un dispozitiv ce reda auzul indivizilor cu surditate profunda.

,,Pentru a face toate aceste lucruri posibile, Profesorul Clark a format o echipa unica de specialisti ce activeaza in diverse domenii, precum stiinta sau inginerie si a creat un dispozitiv ce reprezinta un adevarat punct de referinta in istoria medicala”, a declarat Doctorul Chris Roberts, directorul general al Cochlear Limited.

Profesorul Clark a primit numeroare premii pentru munca sa de pionierat si pentru cercetarile sale, printre care Premiul pentru Stiinta si Tehnologie Clunies Ross in 1993, Premiul acordat de Minister pentru Stiinta in 2004 sau Premiul CSL Florey Medal oferit de Institutul Australian de Cercetari Medicale in 2011.

Graeme Clark a fost determinat inca din tinerete sa dezvolte o tehnologie ce le poate reda auzul persoanelor care au probleme severe sau care sunt pe cale sa-si piarda auzul. Iar in anii 80, dupa numerosi ani petrecuti in cercetare la Universitatea din Melbourne, Australia, Profesorul Clark a montat primul implant cohlear multicanal lui Rod Saunders, o persoana ce se afla intr-un stadiu profund de asurzire. Dispozitivul a fost pornit cateva saptamani mai tarziu, permitandu-i lui Rod sa auda pentru prima data in multi ani.

Echipa cercetatoare nu s-a oprit atunci, ci a continuat sa evolueze devenind astazi Cochlear Limited, liderul global in domeniul impanturilor destinate solutionarii problemelor auditive.

Cochlear a venit in sprijinul persoanelor suferinde din Romania, intrand pe piata locala in anul 2000, iar in prezent este folosit de peste 325.000 de persoane din toate lumea. Dispozitivul cochlear reprezinta una dintre cele mai bune solutii de implantologie auditiva.


"Nobelul cercetarii medicale merge catre implantul auditiv cohlear cu multicanale" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Lidia Pitulea
Email:lidia.pitulea@publicadvisors.ro
Telefon:0733 300 777

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Anul acesta, concursul de intrare in Rezidentiat se va organiza in data de 23 noiembrie 2014

Ministerul Sănătăţii a decis decalarea cu o săptămână a datei de organizare a concursului de intrare în Rezidenţiat având în vedere faptul că în data de 16 noiembrie a.c. sunt(...) citeste mai departeDezbatere publica la Ministerul Sanatatii - Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea(...)

Ministerul Sănătăţii organizează o dezbatere publică pe tema proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în(...) citeste mai departeFacultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca -(...)

Cluj-Napoca, 11 mai 2018. Facultatea de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” a fost recent acceptată ca membru în organizația europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea(...) citeste mai departeEvitati expunerea prelungita la soare intre orele 11 şi 18

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea(...) citeste mai departeFundatia Help Net si Principesa Maria a Romaniei sprijina Centrul de zi Sfantul Iosif

Bucureşti, 24 iunie 2015: Fundaţia Help Net anunţă cu bucurie suportul acordat celui de-al treilea centru social pentru copii începând cu luna mai a acestui an. Fundaţia oferă lunar Centrului(...) citeste mai departe