Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi

Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi
Ieri, 19 februarie 2014, a fost lansat site-ul programului desfasurat de Societatea de Salvare Bucuresti in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov , Exista un erou in fiecare dintre voi – www.existaunerou.ro .

In contextul in care tot mai multi oameni isi pierd viata din cauza neacordarii primului ajutor la timp, proiectul Exista un erou in fiecare dintre voi are ca principal scop educarea populatiei Bucuresti-Ilfov in tehnicile de prim ajutor. In orice urgenta de grad 0 sau 1, actiunea in primele 7 minute de colaps, face diferenta intre viata si moarte. Desi o inima poate fi repornita si dupa 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii inscrisi in program care se afla pe o distanta de maxim 1000 de m de victima sunt alertati imediat ce se inregistreaza apelul 112 si ajung in maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor.

Acestia actioneaza conform ultimelor protocoale in vigoare pentru stabilizarea pacientului pana la sosirea echipajului specializat.
Site-ul ofera posibilitatea tuturor celor interesati sa se inscrie online in proiect si sa sutina programul prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau prin donatii. Ambasadorii Exista un erou in fiecare dintre voi, persoanele care au acceptat fara nicio ezitare propunerea de a se alatura pro bono acestui proiect, fiind constienti de importanta cunoasterii tehnicilor de prim ajutor sunt: Dr. Cristian Grasu, Presedinte ASSB, Dr. Alis Grasu, Manager General SABIF, Lucian Mandruta, Andrei Stefanescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb negru), Florin Grozea, Florin Chilian, Mihai Margineanu, K.I.M., Florin Grigore, Ionut Andras si Alex Porro (Benetone Band).


"Lansare site program Exista un erou in fiecare dintre voi" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Angi Bolocan
Telefon:0741141079
Sursă:www.existaunerou.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat lucrările de extindere a spitalului din Vălenii(...)

Spitalul Orăşenesc din Vălenii de Munte a finalizat lucrările de modernizare a unei aripi a spitalului, în care vor funcţiona secţiile de medicină internă, cameră de gardă, ambulatoriu integrat cu(...) citeste mai departeRomania, intr-un top negru al deceselor rutiere. Salveaza Vieti: Redu Viteza! Saptamana Mondiala a(...)

Viteza în trafic este principalul factor de risc pentru accidentele produse pe șosele. Statisticile arată că între 40 și 50% dintre șoferi depășesc limitele de viteză1, iar aceasta contribuie la(...) citeste mai departeExamenul de simulare a admiterii 2017, Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu(...)

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a organizat cursuri de pregătire și examen de simulare a admiterii pentru cei care doresc să-și verifice cunoștințele și să se familiarizeze cu(...) citeste mai departeReuniunea Informala a Ministrilor Sanatatii din statele membre UE

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, participă alături de comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, la reuniunea miniștrilor sănătății din statele(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii adopta masuri pentru profesionalizarea managementului de spital

Guvernul a adoptat astăzi Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, care aduce schimbări importante în privința selectării(...) citeste mai departe