Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014

Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România organizează în perioada 24-30 martie 2014 a II-a ediţie a Săptămânii pacienţilor, un eveniment unic în România, care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între autorităţi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, să facă cât mai cunoscută activitatea asociaţiilor de pacienţi.

Evenimentul va cuprinde Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi (28-29 martie 2014), o expoziţie de fotografie cu tema “Portret de pacient cronic” şi o campanie de informare şi atragere de pacienţi în asociaţiile de pacienţi.

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi va avea loc în Bucureşti şi va reuni reprezentanţii a peste 100 de asociaţii de pacienţi.
În cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi vor fi abordate teme precum Pacienţii şi reforma sistemului de sănătate, Accesul pacienţilor la tratament şi îngrijiri de sănătate, Discriminarea pacienţilor cu afeţiuni cronice din România, Protecţia socială a pacienţilor.

COPAC va propune tuturor organizaţiilor un Cod etic de conduită a asociaţiilor de pacienţi şi o platformă comună de acţiune.

“Considerăm că este important pentru reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară să discute cu viitorul ministru al Sănătăţii şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate despre problemele pacienţilor cronici. În acest context politic instabil, cred că trebuie să fim uniţi, să stabilim o cât mai bună colaborare între toate asociaţiile de pacienţi prin intermediul unei platforme comune de acţiune pe acele probleme de interes pentru toţi. Doar în acest mod, vocea pacienţilor poate fi şi auzită şi respectată. De asemenea, vom propune tuturor asociaţiilor de pacienţi existente un Cod etic”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Pentru detalii suplimentare, declaraţii îl puteţi contacta pe dl. Radu Gănescu, tel. 0766.270.026.


"Saptamana pacientilor, editia a II-a, 24-30 martie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

A II-a Editie a Congresului International de Sanatate-Alimentatie-Bunastare, SANABUNA, 19-21(...)

Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie –(...) citeste mai departeMasurile igienico-sanitare instituite dupa decesul copilului suspect de meningita meningococica de(...)

În urma decesului copilului în vârstă de 4 ani internat la Spitalul Municipal Motru cu diagnostic de suspiciune de meningită meningococică, Direcția de Sănătate Publică Gorj a efectuat o anchetă(...) citeste mai departeProiectul noii Legi a Sănătăţii, în dezbatere publică

Ministerul Sănătăţii a postat în data de 3 iulie 2012, pe pagina de web, secţiunea Reforma în Sănătate, proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România. citeste mai departeDoi studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi vor participa in luna(...)

Iaşi, 13 octombrie 2015 - Doi studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași, participanți în cadrul proiectului “Consiliere și orientare profesională pentru o carieră de succes”(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Nu exista o lista a bolilor pentru care pacientii nu se pot interna in spitale

Ministerul Sănătății precizează prin intermediul unui comunicat de presă că nu există o listă a bolilor pentru care pacienții nu se mai pot interna în spitale. Pentru orice boală dacă ea pune în(...) citeste mai departe