Fonduri europene pentru crearea si dezvoltarea unui centru de cercetare de inalta performanta in domeniul medicinei avansate

Fonduri europene pentru crearea si dezvoltarea unui centru de cercetare de inalta performanta in domeniul medicinei avansate
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, cu sediul în Cluj-Napoca, România, Str. Emil Isac, Nr. 13, Cod 400023, a început la data de 13.03.2014, execuţia proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de cercetare integrată pentru medicină avansată şi medicină translaţională în vederea creşterii competitivităţii ştiinţifice la nivel internaţional în domeniile pentru sănătate” – MedFUTURE, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 636/12.03.2014 încheiat cu cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Economiei (ME) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional “Creşterea Competitivităţii Economice”(POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 37.150.572,33 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 30.000.000 lei.

Proiectul va fi implementat în localitatea Cluj-Napoca pe o durată de 17 luni.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc în cadrul conferinţei din data de 09.04.2014 ora 14.00 în Sala Nouă a Senatului din sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, strada Victor Babeş nr. 8, etaj 5.

Obiectivul proiectului
Proiectul MedFUTURE propune crearea și dezvoltarea unui CENTRU DE CERCETARE de înaltă performanță în domeniul medicinei avansate, crearea si dezvoltarea unor noi concepte la nivel molecular pentru intelegerea mecanismelor ce duc la aparitia unor boli precum si la identificarea unor tratamente personalizate adaptate genotipului pacientului, utilizand tehnologii state of the art si metode minim invazive.

Pentru realizarea acestui deziderat se vor integra performanţele în domeniu realizate de către beneficiarul finanţării, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, dezvoltarea acestui centru cât şi potenţialul real de implicare a utilizatorilor industriali prin susţinerea şi dezvoltarea unor firme inovatoare şi, implicit, creareaşi dezvoltarea unui pol de excelenţă în domeniul cercetării medicale avansate în regiune. Crearea acestui tip de laboratoare cu acces deschis reprezintă alături de activitatea de cercetare fundamentală şi translaţională în domeniul medicinei avansate şi garanţia unor performanţe tehnologice prin deservirea lor de către specialişti formaţi în ţară şi mai ales în străinătate prin întoarcerea acasă a knowhow–ului obţinut în laboratoare de excelenţă.

Rezultatele aşteptate ale proiectului sunt: realizarea construcţiei clădirii cu destinaţie specială pentru Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată, dotarea acesteia cu mobilier şi echipamente specifice de ultimă generaţie, asigurarea, ulterior deschiderii Centrului, a unor servicii de specialitate potenţialilor beneficiari interesaţi (universități, institute de cercetare, agenţi economici, autorităţi publice locale, etc.).


"Fonduri europene pentru crearea si dezvoltarea unui centru de cercetare de inalta performanta in domeniul medicinei avansate" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Dr. Ioana Neagoe
Email:ioana.neagoe@umfcluj.ro
Telefon:0758 102 794

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii: Masuri de debirocratizare a sistemului de sanatate pentru un acces mai facil(...)

Florian BODOG, ministrul Sănătății, s-a întâlnit în această dimineață cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Laurențiu MIHAI și reprezentanții acestei instituții pentru a discuta(...) citeste mai departeFundatia Vodafone Romania si Fundatia pentru SMURD au finantat reabilitarea noului Centru de(...)

Medicii, asistentii, paramedicii, pompierii si toate categoriile de personal care intervin in situatii de urgenta, din intreaga tara, au acum la dispozitie, un nou centru de pregatire, in Targu(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Sorina Pintea, si Primarul Dan Tudorache au prezentat structura Spitalului de(...)

1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă, caracteristicile noii unități medicale. citeste mai departeIn Romania nu exista un program de sanatate care sa faciliteze accesul la tratament al pacientului(...)

Aproximativ 300 de copii și 50 de adulți din România se luptă zilnic cu o boală cruntă: fibroza chistică, cea mai răspândită boală genetică, incurabilă și potențial letală la nivel european. În ciuda(...) citeste mai departePersonalitati ale lumii medicale si ale societatii civile vor juriza premiile de la Gala Sanatatii

Astăzi, 5 decembrie, la ora 16.00, va avea loc jurizarea categoriilor de premii care vor fi decernate în cadrul Galei Sanatatii, ediţia a V-a, eveniment ce va avea loc anul acesta în data de 18(...) citeste mai departe