Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS

Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS
Conducerea Ministerului Sănătăţii a purtat astăzi, 23 iunie 2014, noi discuţii cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la subiectele de interes şi solicitările personalului medical

Din partea MS, discuţiile au fost conduse de către ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU. La întâlnire a participat şi ministrul pentru dialog social, dna. Aurelia CRISTEA.

Cu această ocazie, reprezentanţii MS i-au asigurat pe partenerii de dialog social că, Ministerul Sănătăţii a facut toate demersurile necesare şi tot ceea ce a intrat în sfera sa de competenţă pentru a găsi soluţii la revendicările cadrelor medicale.

Astfel, au fost purtate mai multe discuţii cu privire la extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate şi la parcurgerea procedurilor legale, care trebuie realizate de către partenerii de dialog în colaborare cu Departamentul de dialog social din cadrul Ministerului Muncii.

Pe lângă discuţiile asupra contractului colectiv de munca la nivel de sector de activitate, MS și reprezentantii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturi bugetate şi vacante din sistemul sanitar.
În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ din unitatea sanitară.

Mai mult, s-a stabilit ca, la finalul săptămânii acesteia să aibă loc o întâlnire la care să participe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Federaţiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discuţii cu privire la salarizarea personalului din sistem.

Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidenţii de anul I şi II ar însemna aproape dublarea veniturilor.


"Noi discutii intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei SANITAS" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Parteneriat pentru Scoala de Excelenta in domeniul chirurgiei pediatrice

Una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România și(...) citeste mai departeInformare MS cu privire la campania de vaccinare antigripala

Conform analizelor efectuate de specialiştii Institutului Național de Sănătate Publică, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de(...) citeste mai departe16 iulie, Ziua Donatorului. Ministerul Sanatatii are ca prioritate sustinerea medicinei de(...)

Ministerul Sănătăţii face toate demersurile necesare pentru facilitarea şi dezvoltarea unui domeniu esenţial al medicinei moderne – medicina de transplant. citeste mai departeConferinta de presa, Lansarea campaniei Saptamana pacientilor, 11 martie 2013

Vă invităm luni, 11 martie 2013, Hotel Ibis Gara de Nord, Sala Enescu, ora 12.00 la conferința de presă de lansare a campaniei “Săptămâna pacienților”, eveniment organizat de Coaliția Organizațiilor(...) citeste mai departePresedintele CNAS a anuntat o serie de prioritati ale institutiei pentru perioada urmatoare

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a anunţat în cadrul Profit Health.forum o serie de priorităţi ale instituţiei pentru perioada următoare. Astfel, el a precizat că noutăţile din Contractul-cadru(...) citeste mai departe