Un prim pas pentru un Program National de Radioterapie

Un prim pas pentru un Program National de Radioterapie
Ministrul Sănătăţii, NICOLAE BĂNICIOIU, a participat azi la inaugurarea Secţiei de Radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Ministrul Sănătăţii, NICOLAE BĂNICIOIU, a participat azi la inaugurarea Secţiei de Radioterapie şi a sălii de operaţii dermato-oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, la invitaţia Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

״Această inaugurare este un prim pas pentru crearea unui Program Naţional de Radioterapie. Este esenţial pentru pacienţii cu boli oncologice să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament şi acest centru este un exemplu în acest sens. Lucrăm la Ministerul Sănătăţii la un astfel de Program pe care îl vom lansa anul viitor şi care se va adresa pacienţilor cu afecţiuni oncologice, care se vor trata în spitalele de stat״, a declarat Ministrul Sănătăţii, NICOLAE BĂNICIOIU.

Investiţia realizată la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” s-a ridicat la 15 milioane de lei, din care 4,47 milioane lei pentru sala de operaţii dermato-oncologie, iar pentru Secţia Radioterapie a fost alocată o sumă de 10,3 milioane lei, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul secţiilor vor putea fi trataţi şi operaţi şi pacienţi civili.


"Un prim pas pentru un Program National de Radioterapie" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

FABC sustine intentia Ministerului Sanatatii de a demara un program de vaccinare anti-HPV

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer salută intenția Ministerului Sănătății de a demara începând cu anul 2013 un program de vaccinare anti-HPV (la cerere) în paralel cu un Program(...) citeste mai departeTaxa clawback este un nonsens fiscal şi economic: 60% din aceasta nu ar trebui suportată de(...)

Repreznetanţii Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) spun că taxa clawback este un nonsens fiscal şi economic şi că 60% din aceasta nu ar trebui suportată de(...) citeste mai departeMedicii au nevoie de protecție

Colegiul Medicilor din România salută inițiativa Ministerului Sănătății de înăsprire a pedepselor pentru actele de amenințare sau violență la adresa personalului medical în timp ce(...) citeste mai departeSanatatea romanilor depinde de votul tuturor. Campania „Votez pentru Sanatate” isi propune sa(...)

București, 4 octombrie – Campania „Votez pentru Sănătate”, lansată oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Parlamentului, își propune să aducă(...) citeste mai departeReprezentantii Institutului „Prof. Dr. N. Paulescu” regreta profund trecerea in nefiinta a(...)

Reprezentantii Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu citeste mai departe