Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014

Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014
Un studiu publicat luna trecută de către cercetători din Italia și Elveția arată că, în Europa, rata mortalității pentru cancerul pancreatic va crește în 2014, în contrast cu toate celelalte forme de cancer, pentru care rata mortalității se așteaptă să înregistreze valori mai mici decât în trecut.

Cancerul pancreatic este singurul tip de cancer care, conform previziunilor, va provoca mai multe decese decât în anii precedenți. Pentru anul 2014, cercetătorii prevăd că în Europa, 41.300 de bărbați și 41.000 de femei vor muri din cauza cancerului pancreatic. Aceasta înseamnă 8, respectiv 5.6 decese la fiecare 100.000 de locuitori. Între anii 2000 și 2004, rata mortalității cancerului pancreatic era de 7.6 la 100.000 la bărbați și 5 la 100.000 la femei.

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au colectat informații despre populație și ratele de deces pentru cancer in general, dar și pentru cancerul de stomac, colorectal, pancreas, plămâni, sâni, prostată și leucemie, de la Organizația Mondială a Sănătății și de la Eurostat. Informațiile prelevate le-au permis cercetătorilor să previzioneze un număr de 1.323.600 de decese (742,500 de bărbați și 581,100 de femei) cauzate de cancer în Europa în anul 2014. Comparativ cu cele mai recente date disponibile (2009), cifrele arată că, per total, rata de deces pentru cancer va scădea în 2014 cu 7% pentru bărbați și cu 5% pentru femei.

“Nevoia de îngrijire medicală de calitate devine din ce în ce mai stringentă în prezent. Din păcate, pacienții bolnavi de cancer sunt nevoiți să îndure proceduri complicate, care nu sunt întotdeauna disponibile în spitalele din România. Din acest motiv, o asigurare de sănătate privată reprezintă o adevărată plasă de siguranță. O astfel de asigurare oferă acces la cei mai buni medici specialiști din lume, la cele mai noi proceduri in cadrul clinicilor de top, oferind o șansă reală de a învinge boala. Experiența noastră dovedește că pacienții care dețin o asigurare MediHelp și au avut posibilitatea detectării timpurie a bolii, precum și un tratament mai bun, au putut lupta mai ușor împotriva acestei nefericite boli.”, declară Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Pe lângă cancerul pancreatic, singurul tip de cancer ce este previzionat să conducă la un număr mai mare de decese decât în trecut este cancerul de plămâni în cazul femeilor. Cercetătorii afirmă ca în 2014 va fi înregistrată o creștere cu 8% în numărul de decese cauzate de această boală.

Pentru efectuarea studiului, cercetătorii au calculat numărul de decese precum și rata acestora în funcție de vârstă, stratificând populația analizată în grupe de câte 5 ani (de la 0-4 ani până la 80+) dar și în ani calendaristici. În plus, a fost calculată rata de mortalitate în funcție de vârstă la 100,000 de bărbați și femei de toate vârstele, bazată pe populația standard a globului, pentru toate formele de cancer și țările evaluate. Un model logaritmic bazat pe o regresie de tip Poisson a fost creat pentru fiecare segment de câte 5 ani, pentru a determina cel mai recent trend pe fiecare segment de vârstă.

Surse studii:
• http://www.healio.com/hematology-oncology/gastrointestinal-cancer/news/online/%7B0d5b6cb3-83e6-4b91-af38-f631a1ea1f4d%7D/european-mortality-rates-from-pancreatic-cancer-predicted-to-increase-in-2014
• http://pancreaticcanceraction.org/news/pancreatic-cancer-death-rates-predicted-rise-2014-europe/


"Rata mortalitatii pentru cancerul pancreatic va creste in 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro
Telefon:+4 0733 300 753

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

O echipa multidisciplinara de medici de la Spitalul Sanador a participat la tratarea unei perechi(...)

O echipa multidisciplinara de medici de la spitalul Sanador au participat la tratarea unei perechi de gemene nascute la prematuritate extrema de 27 de saptamani. Dupa doua luni de tratament si(...) citeste mai departeDan Zamonea, General Manager al Roche Romania, va coordona activitatea Roche in 10 tari din(...)

Dan Zamonea Directorul General al Roche Romania, va coordona, pe langa afacerile concernului farmaceutic elvetian in tara noastra, activitatea Roche in alte 10 tari din zona Balcanilor. citeste mai departeDr. Raed Arafat: Contractul-cadru pe anul 2011-2012 ar putea fi prelungit cu inca 3 luni

Contractul-cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pe anul 2011-2012 ar putea fi prelungit începând cu ianuarie 2013 cu încă trei(...) citeste mai departePozitia CMR cu privire la retrimiterea in Parlament a legii privind statutul medicului in Romania

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România a luat act cu surprindere de retrimiterea către Parlament a OUG nr. 2/2014, care se referă la statutul medicului în România. citeste mai departeParteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de stat Adrian Pană s-au întâlnit ieri, 27 februarie 2013, cu Excelenţa sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.(...) citeste mai departe