Peste 25 milioane de euro din fonduri europene pentru achizitia de angiografe pentru spitalele romanesti

Peste 25 milioane de euro din fonduri europene pentru achizitia de angiografe pentru spitalele romanesti
Peste 25 milioane de euro provenite din fonduri europene pentru achiziţia de angiografe pentru spitalele româneşti.

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii că, începând de ieri, 12 august 2014 se află în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiții în cadrul Programului Operational Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), axa prioritară 2, pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare - dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Obiectivul competiţiei este acela de achiziționare de angiografe prin proiect în vederea efectuării de cercetări în domeniul / domeniile de interes național identificate pentru această competiție, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potențial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

„Mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru că, încă de la început ne-a sprijinit în demersul nostru de a identifica fonduri pentru dezvoltarea cercetării şi a infrastructurii sistemului medical. Vrem ca pacienţii din România să beneficieze de acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Beneficiari vor fi în primul rând pacienţii, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuşi să salvam vieţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituțiile publice sau de drept public de interes național cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanții trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (C198/2014).

Competiția va fi lansată la sfârșitul lunii august 2014 de către Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE.

NOTĂ:

Documentele lansate în consultare publică sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene:

Ghidul solicitantului pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri.
Propunerile și sugestiile sunt așteptate până la data de 27 august a.c., la următoarea adresă de e-mail: structurale@ancs.ro.‎


"Peste 25 milioane de euro din fonduri europene pentru achizitia de angiografe pentru spitalele romanesti" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca

Concursul de admitere a avut loc în data de 26 iulie 2017. Au concurat 1889 de candidaţi din cei 1908 înscrişi, pentru 600 de locuri bugetate și 328 de locuri cu taxă. citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Guvernul a aprobat includerea a 16 molecule noi in lista de medicamente(...)

Guvernul a aprobat astăzi includerea a 16 molecule noi în lista de medicamente compensate și gratuite de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală. citeste mai departeInformare privind ancheta in cazul focarului de toxiinfectie alimentara din Fagaras

Direcția de Sănătate Publică Brașov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraș cu privire la focarul de toxiinfecție alimentară din localitate. citeste mai departeFINALIZAREA PROIECTULUI „CENTRU INTEGRAT DE DIAGNOSTIC PRECOCE ŞI MANAGEMENT AL CANCERULUI(...)

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta”, cu sediul în București, Şos.Viilor nr. 90, sector 5, a derulat, începând cu data de 14 august 2014, proiectul “Centru integrat de diagnostic precoce şi(...) citeste mai departeAlte 2 unitati medicale au fost admise in programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer

Comisia Ministerului Sănătăţii a admis încă 2 unităţi medicale care au îndeplinit criteriile pentru a derula programul, gratuit, de fertilizare in vitro şi embriotransfer pe care Ministerul Sănătăţii(...) citeste mai departe