Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu: Municipalitatea a investit in perioada 2009-2013 aproape 180 milioane euro in spitalele pe care le administreaza

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu: Municipalitatea a investit in perioada 2009-2013 aproape 180 milioane euro in spitalele pe care le administreaza
Primarul General, Sorin Oprescu, prezent in data de 29 septembrie 2014 la Conferinta Pharma Health Summit, a declarat ca Municipalitatea a investit in perioada 2009-2013 aproape 180 milioane euro in spitalele pe care le administreaza.

“Primaria Municipiului Bucuresti face eforturi pentru a sprijini procesul de finantare a spitalelor. In 2008, prin OUG am primit 21 de spitale, in prezent au ramas 19, iar majoritatea au fost modernizate si dotate cu aparatura medicala de inalta performanta. In anii de criza, pana in 2013, investitiile in aparatura si modernizare au fost importante: 179 de milioane de euro in toate spitalele, in functie de dimensiunile lor”, a precizat Primarul Capitalei.

Primarul General a vorbit si despre stadiul lucrarilor la cele doua noi spitale pe care Primaria Capitalei le construieste, dar si despre Centrele de Excelenta ale Municipalitatii specializate in transplant hepatic si medular:

“Imi doresc ca pana la jumatatea anului 2015 cele doua spitale noi sa functioneze. Ma refer la Spitalul Gomoiu care, odata extins si modernizat ne dorim sa devina al doilea spital de urgenta pentru copii din Capitala si la Spitalul Foisor unde se practica chirurgia de inalta tehnicitate. In ceea ce priveste Centrele de Excelenta, la Spitalul Sfanta Maria am infiintat o sectie de transplant de ficat, departament de elita din punct de vedere medical, dotat si utilat la cel mai inalt nivel. De asemenea, la Spitalul Coltea s-a inceput deja transplantul de maduva. Toate aceste realizari, reprezinta pentru mine un bilant pozitiv cu care ma mandresc. Am putut sa fac acest lucru pentru toate cele 19 spitale si o voi face si in continuare”, a aratat Primarul Capitalei.
Edilul sef a explicat ca Primaria Capitalei are in proiect dezvoltarea unui Centrul de Excelenta in melanom la Spitalul Colentina, insa, pentru inceput, unitatea trebuie sprijinita cu infrastructura corespunzatoare.

In cadrul conferintei Primarul General a aratat ca Municipalitatea are in plan si reinfiintarea policlinicilor de sector, acesta fiind un proiect care ar putea sa vina in sprijinul persoanelor varstnice si ca, odata cu aparitia policlinicilor, Municipalitatea isi doreste sa contribuie la redirectionarea pacientilor cu afectiuni minore din spitale catre aceste noi unitati medicale.

Tot in data de 29 septembrie 2014, Primarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent in Piata Universitatii, unde a fost infiintat, provizoriu, un laborator mobil de testare voluntara pentru infectia cu hepatita C. Initiativa Ministerului Sanatatii, sustinuta de Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals si Primaria Capitalei, marcheaza startul programului national de screening pentru virusul hepatitei C.
La eveniment au fost prezenti, alaturi de Primarul General, Sorin Oprescu, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si managerul Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals, prof. dr . Adrian Streinu-Cercel.

Edilul sef a subliniat importanta programelor de sanatate destinate cetatenilor: \"Sunt convins ca vom avea si alte ocazii prin care sa sprijinim masurile de preventie si posibilitatea de tratament. Reaparitia programelor de sanatate este foarte importanta, pentru ca au fost ani intregi in care cetatenii nu au avut acces nici la diagnostic nici la tratament; fie ca nu se gaseau reactivi, fie ca nu puteau fi cumparati, fie ca tratamentul era insuficient. Asa ca le multumesc ministrului Sanatatii si managerului Institutului National de Boli Infectoase „Matei Bals” si va asigur ca intotdeauna voi sprijini aceste masuri si programe de sanatate\".


"Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu: Municipalitatea a investit in perioada 2009-2013 aproape 180 milioane euro in spitalele pe care le administreaza" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media
Email:presa@pmb.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Informare privind ancheta in cazul focarului de toxiinfectie alimentara din Fagaras

Direcția de Sănătate Publică Brașov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraș cu privire la focarul de toxiinfecție alimentară din localitate. citeste mai departe9.700 euro stransi pentru proiectul “Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi”

Asociaţia M.A.M.E. vă informează că, până la data de 4 aprilie 2012, s-au strâns pentru proiectul “Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi”, aproximativ 9.700 euro (8.500 euro si 60 mp pavele(...) citeste mai departe“ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ ÎN SPITAL ŞI COMUNITATE” A XIII-a Conferință a Asociaţiei Naţionale de(...)

Evenimentul este organizat anual de Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative în parteneriat cu fundația HOSPICE Casa Speranței și cu alți membrii ai Coaliției Naționale de Îngrijiri Paliative, cu(...) citeste mai departeSimularea examenului de admitere la U.M.F. „Carol Davila” din Bucuresti, editia 2014

Societatea Studenților în Medicină din București, Societatea Studenților în Farmacie București și Liga Studenților la Medicină Dentară din București anunțǎ cǎ anul acesta simularea exemenelor de(...) citeste mai departeFederatia Solidaritatea Sanitara: Unitatile sanitare publice primesc o noua lovitura: pensionarea(...)

Reducerea vârstei de pensionare de la 65 de ani la cca. 60 de ani (59 de ani și 10 luni) a asistentelor medicale, prevăzută de Legea nr. 53/24.04.2014, forțează ieșirea la pensie a peste 4000 de(...) citeste mai departe