Interdisciplinaritate si actualitati in medicina balcanica

Interdisciplinaritate si actualitati in medicina balcanica
În perioada 8 – 11 octombrie 2014, se va desfășura cea de-a 33-a Săptămână Medicală Balcanică și Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București „Dr. Carol Davila”, având ca tema “Interdisciplinaritate și actualități în medicina balcanică”.

Acțiunile științifice sunt organizate de Secția Română a Uniunii Medicale Balcanice în colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central, Societatea Română de Chirurgie de Urgență și Traumatologie, și Comitetul Balcanic de Medicină Militară.

Evenimentul va fi precedat de o serie de cursuri precongres.
În cadrul Congresului vor fi abordate teme științifice precum urgențele medicale, chirurgicale, traumatologice, medicină militară de urgență în situații de criză, problemele medicinei balcanice, sănătate publică etc.

Evenimentul este o oportunitate unică pentru medicii de diverse specialități din țările balcanice (România, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia), reprezentanți ai Academiei de Medicină a Franței, lideri de opinie, reprezentanți ai medicinei militare balcanice, ai industriei farmaceutice, ai sistemelor de sănătate, de a discuta cele mai recente inovații în diagnosticul, tratamentul și prevenția afecțiunilor medico-chirurgicale în țările balcanice. Pe durata a 4 zile, experți din diferite domenii științifice vor discuta problemele medicinei din regiune și vor propune strategii noi de abordare a lor în cadrul cursurilor, conferințelor, simpozioanelor, workshop-urilor. Formatul congresului va fi unul interactiv, cu accent pe problemele practicii medicale curente, incluzând, de asemenea, și un program social atractiv.

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.zilelemedicale.ro/umbalk/ sau http://www.zilelesuumc.ro/


"Interdisciplinaritate si actualitati in medicina balcanica" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:lt. col. Ciobanu Oana
Email:relatiipublice@scumc.ro
Sursă:http://www.zilelesuumc.ro/

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Studiu: peste 85% dintre pacientii romani sunt multumiti de medicii din spitale

Conform celui mai recent studiu despre percepţia privind sistemul de sănătate, în ultimul an, 28% dintre românii care au avut probleme medicale au fost internaţi în spitale, iar 91% dintre internări(...) citeste mai departeConferinta Costurile si Calitatea Serviciilor medicale, editia a doua, 2 aprilie 2013

Conferința ”Costurile și Calitatea Serviciilor medicale”, ediția a doua, se va desfășura în data de 2 aprilie 2013, la Hotel Pullman, București. citeste mai departeTehnologia revolutioneaza sistemul medical si industria farmaceutica. iCEE.health revine in(...)

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth – fiind singurul eveniment în inovație în sănătate din Europa care aderă(...) citeste mai departeSimpozion național: Moașa independentă trebuie să-și scrie singură istoria în România

Încă de la începutul istoriei omenirii, femeile au ajutat alte femei în tranziția către perioada maternității. În țările occidentale unde nașterea este parte integrantă a vieții de familie, moașele(...) citeste mai departeWorkshop-ul ”Impactul mass-media in relatia industria farmaceutica-medici-societate”, 17 octombrie(...)

Colegiul Medicilor din România și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente organizează miercuri, 17 octombrie 2012, la Hotel Caro din București, orele 15:30, workshop-ul cu(...) citeste mai departe