Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014
Zeci de milioane de proceduri medicale, milioane de pacienți trataţi, aproximativ 500.000 de ore de activitate neîntreruptă, sute de mii de vieți salvate, zeci de premiere medicale – aşa poate fi descrisă activitatea Institutului Clinic Fundeni în cei 55 de ani de funcţionare. Una dintre cele mai importante unităţi medicale din România, Institutul Clinic Fundeni a demonstrat o înclinaţie continuă spre dezvoltare şi inovaţie, prin numeroasele proiecte demarate în premieră, precum şi prin implementarea unor tehnici şi proceduri medicale inovatoare.

„Când vorbim de Institutul Clinic Fundeni vorbim de 55 de ani de activitate medicală continuă, desfăşurată în folosul pacienţilor, dar şi de o unitate medicală de referinţă, cu o frumoasă istorie în spate. Anual avem peste 80.000 de pacienţi în regim de spitalizare continuă, în timp ce în regim de spitalizare de zi vorbim deja de sute de mii de persoane care se adresează institutului. Numai în acest an, până acum, s-au realizat peste 100 de transplanturi renale şi aproape 100 de tranplanturi hepatice. De asemenea, nu putem să nu menţionăm şi activitatea de transplant medular din cadrul Institutului, care din 2001 de când a fost demarată şi până în prezent a înregistrat peste 600 de transplanturi medulare. Şi nu ne oprim aici”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

La ceas aniversar, cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni, unitatea medicală de prestigiu din România continuă seria proiectelor dezvoltate în beneficiul pacienţilor săi. Anul acesta au început lucrările de construcție la Centrul de Excelență în Medicina Translațională, care a primit finanţare recent.

Cu ocazia manifestării aniversare din acest an a avut loc şi inaugurarea Punctului de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care reprezintă redeschiderea centrului pentru donatorii de sânge după şapte ani de inactivitate. De asemenea, conducerea unităţii medicale a inaugurat şi Laboratorul de Citogenetică şi de Imunofenotipare, un proiect care va ajuta la efectuarea unor analize performante si depistarea precoce a leucemiilor acute,

realizat cu ajutorul unui parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Asociația Dăruiește Viața.

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014 reprezintă un prilej de a celebra experienţa şi rutina în transplant medular – linie continuă, precum și marcarea a 20 de ani de dializă în I.C. Fundeni.

..........................
Despre Institutul Clinic Fundeni
Fondat în 1959, Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenţă în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică etc. De-a lungul celor 55 de ani de activitate, specialiştii din cadrul unităţii medicale au reuşit să ducă la bun sfârşit numeroase premiere medicale. An de an, aceştia diagnostichează, evaluează şi tratează sute de mii de pacienţi.
Profesioniştii din cadrul Institutului Clinic Fundeni îmbină practica medicală cu cercetarea fundamentală, în beneficiul pacienţilor. În aceaşi timp, multe dintre realizările unităţii medicale sunt rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate.

De asemenea, Institutul Clinic Fundeni reprezintă una dintre cele mai importante școli medicale, formând numeroase generații de medici și cadre medicale.

www.icfundeni.ro


"Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:zilele.fundeni@icfundeni.ro
Sursă:www.icfundeni.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Invitatie Conferinta CNAS -marti 25.august ora 12:00

Vă invităm marți, 25 august 2015, ora 12:00, la sediul CNAS din Calea Călăraşilor nr. 248, bl. S19, sect. 3, Bucureşti, în sala de conferinţe de la mezanin, la Conferinţa de presă(...) citeste mai departeGala de Excelenta a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila 2013

Zilele Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” 2013 au debutat prin Gala de Excelență, o manifestare de înaltă ținută dedicată atât personalului din unitate, cât și celor(...) citeste mai departeEchipa de conducere a Ministerului Sanatatii s-a intalnit in data de 7 martie cu cele 5 mari(...)

In cadrul discuțiilor, producătorii de imunoglobulină au dat asigurări că vor demara, începând din această lună, procedurile pentru redirecționarea pe piața din România de pe celelalte(...) citeste mai departeAproximativ 700 participanti la a IV-a editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile

Unul dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare din peisajul medical românesc, Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a reunit în cele 2 zile de eveniment, aproximativ 700(...) citeste mai departeDiferentele dintre noul pachet de baza si o asigurare privata de sanatate cu acoperire(...)

Cele mai recente declarații oficiale arată că pacienţii români se vor putea trata, în curând, şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene, în baza noului pachet de bază, cu anumite(...) citeste mai departe