Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati prin serviciile postale

Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati prin serviciile postale
Conform datelor furnizate de Compania Naţională Poşta Română privind stadiul de distribuire a cardului naţional de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie şi până în prezent, C N Poşta Română a predat peste 9,7 milioane de carduri de sănătate către asiguraţi.

Procesul de predare - primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a C. N. Poşta Română, în conformitate cu acordul cadru şi contractele subsecvente încheiate cu CNAS şi casele de asigurări de sănătate.

Până în acest moment există un singur judeţ, Sălaj, unde toate cardurile de sănătate au fost preluate de către Compania Naţională Poşta Română. Din cele 152.000 de carduri preluate au fost predate asiguraţilor 147.000, iar 6.500 se află încă la oficiile poştale, de unde pot fi ridicate de către asiguraţi. In acest judeţ, Compania Naţională Poşta Română a inceput procedura de retur către casele de asigurări a cardurilor nepredate către asiguraţi şi al căror termen de 20 de zile, prevăzut în contractul de distribuire, a expirat. Apreciem că rata de distribuire a cardurilor de sănătate în acest judeţ va fi de peste 97%.

Procedurile stabilite în acordul-cadru şi contractele subsecvente prevăd că după expirarea termenului de 20 de zile pe care îl are la dispoziţie pentru a livra cardurile, Compania Naţională Poşta Română are un termen de 10 zile lucrătoare pentru a preda cardurile nedistribuite la casele de asigurări în evidenţa cărora se află asiguraţii.

Asiguraţii vor fi informaţi în momentul în care va demara activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.

După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. Vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului. După această perioada de testare, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

Cardul naţional de sănătate este un proiect de interes naţional care are ca principal scop transparentizarea şi eficientizarea utilizării fondurilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta va face dovada prezenţei asiguratului la furnizorul de servicii medicale .


"Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asigurati prin serviciile postale" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anda FARCASESCU
Email:media@casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Fostul director al Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia este acuzat de frauda

Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, ca urmare a controlului Curții de Conturi a României – Camera de Conturi a Municipiului București, efectuat în anul 2010 și a(...) citeste mai departeInformare de presa privind avionul care se deplasa de la Bucuresti la Oradea pentru prelevare de(...)

În cazul avionului aterizat forţat, care se deplasa de la Bucureşti la Oradea pentru prelevare de organe de la un donator, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: citeste mai departeOrtodontia - arta de a avea dinti frumosi

Simțul estetic există în fiecare dintre noi și dăinuie încă de la începuturile omenirii. Acesta nu reprezintă o necesitate exagerată, așa cum poate fi interpretat, ci se află în(...) citeste mai departeMedicii specialisti nu vor semna contractul cadru in actualele conditii

Medicii specialisti nu vor semna contractul cadru daca reprezentantii Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu vor accepta intalnirea de urgenta propusa pentru(...) citeste mai departeColegiul Farmacistilor acuza lipsa totala de guvernare a sistemului sanitar romanesc

Lipsa de putere de decizie, pasarea responsabilității și încercarea de eschivare în rezolvarea problemelor a clasei politice din România, ne-a pus în situația de a aduce la cunoștința(...) citeste mai departe