Rezidentiat 2011, descentralizat

Rezidentiat 2011, descentralizat
Anul acesta concursul de Rezidenţiat se va organiza descentralizat, la nivelul centrelor universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş şi Craiova.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din cele 6 centre universitare pentru a stabili detaliile concursului din acest an.

“De comun acord am hotărât că acest concurs se va organiza, descentralizat, cu tematică şi bibliografie unice la nivel naţional. De asemenea, lucrăm împreună la o metodologie care va fi unică şi pe care o vom publica în aproximativ două săptămâni pe site-ul ministerului. Avem universităţi de prestigiu care pot prelua organizarea concursului de Rezidenţiat.”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că această măsură este în avantajul tinerilor absolvenţi care vor putea susţine concursul de Rezidenţiat în centrul pe care l-au ales pentru a urma stagiul de pregătire în specialitate.

Guvernul României a aprobat miercuri Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului Nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului.

Conform actului normativ începând cu 2011, concursul de Rezidenţiat va fi organizat descentralizat, la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi universităţile de medicină şi farmacie.


"Rezidentiat 2011, descentralizat" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Misiune de control la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu-Jiu

Florian Bodog, ministrul Sănătății a cerut de urgență inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj să efectueze o misiune de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din(...) citeste mai departeZiua Internationala a Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

București, 8 Mai 2017 — În fiecare an, la nivel mondial, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină peste 160 de milioane de persoane, prin intermediul rețelei sale globale de(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Guvernul a aprobat includerea a 16 molecule noi in lista de medicamente(...)

Guvernul a aprobat astăzi includerea a 16 molecule noi în lista de medicamente compensate și gratuite de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală. citeste mai departeProiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de(...)

Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” își propune să scadă sub 1% indicele de mortalitate la(...) citeste mai departePeste 3.800 de candidati vor sustine examenul de admitere la UMF Carol Davila din Bucuresti

Vineri, 18 iulie, la finalul sesiunii de înscriere, au fost validați în total 3802 de candidați pentru toate cele patru facultăți din cadrul UMF "Carol Davila". citeste mai departe