Rezidentiat 2011, descentralizat - scrie ComunicateMedicale.ro

Rezidentiat 2011, descentralizat

Rezidentiat 2011, descentralizat
Anul acesta concursul de Rezidenţiat se va organiza descentralizat, la nivelul centrelor universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş şi Craiova.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din cele 6 centre universitare pentru a stabili detaliile concursului din acest an.

“De comun acord am hotărât că acest concurs se va organiza, descentralizat, cu tematică şi bibliografie unice la nivel naţional. De asemenea, lucrăm împreună la o metodologie care va fi unică şi pe care o vom publica în aproximativ două săptămâni pe site-ul ministerului. Avem universităţi de prestigiu care pot prelua organizarea concursului de Rezidenţiat.”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că această măsură este în avantajul tinerilor absolvenţi care vor putea susţine concursul de Rezidenţiat în centrul pe care l-au ales pentru a urma stagiul de pregătire în specialitate.

Guvernul României a aprobat miercuri Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului Nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului.

Conform actului normativ începând cu 2011, concursul de Rezidenţiat va fi organizat descentralizat, la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi universităţile de medicină şi farmacie.


"Rezidentiat 2011, descentralizat" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii transmite condoleante familiei prof. dr. Dan Dermengiu

Ministrul Sănătăţii a aflat cu tristețe de trecerea în neființă a prof. dr. Dan Dermengiu, director al Institutului Naţional de Medicină Legală, specialist de prestigiu în domeniul său de activitate. citeste mai departeCMR solicita noului Guvern Ponta rezolvarea revendicarilor cuprinse in Declaratia Adunarii Generale(...)

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România îşi manifestă regretul că dezbaterea publică privind sistemul de sănătate este parazitată de teme marginale şi nu se axează pe adevăratele(...) citeste mai departeAproape 400.000 dolari economii la bugetul de stat pentru fiecare copil cu implant cochlear timpuriu

Membrii CDaCI (The Childhood Development after Cochlear Implantation) sustinuti de catre Institutul National de Surditate si alte Probleme de Comunicare, Fundatia CityBridge si Fundatia Sidgmore(...) citeste mai departeComunicat de presa: In Romania, inca se moare din cauza hemofiliei

Hemofilia este o boala tratabila. Cu o terapie adecvata, bolnavii cu hemofilie pot fi recupera'i pentru societate, pot munci, pot plati taxe si impozite si isi pot intemeia familii. citeste mai departeUniversitatile de Medicina si Farmacie din Romania se specializeaza in aplicarea unui tratament(...)

În perioada 27-30 iunie 2013, la Predeal, are loc cursul de formare „Nondiscriminarea grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate, cu focalizare pe minoritatea Romă”, la care participa 5(...) citeste mai departe