Rezidentiat 2011, descentralizat

Rezidentiat 2011, descentralizat
Anul acesta concursul de Rezidenţiat se va organiza descentralizat, la nivelul centrelor universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş şi Craiova.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din cele 6 centre universitare pentru a stabili detaliile concursului din acest an.

“De comun acord am hotărât că acest concurs se va organiza, descentralizat, cu tematică şi bibliografie unice la nivel naţional. De asemenea, lucrăm împreună la o metodologie care va fi unică şi pe care o vom publica în aproximativ două săptămâni pe site-ul ministerului. Avem universităţi de prestigiu care pot prelua organizarea concursului de Rezidenţiat.”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că această măsură este în avantajul tinerilor absolvenţi care vor putea susţine concursul de Rezidenţiat în centrul pe care l-au ales pentru a urma stagiul de pregătire în specialitate.

Guvernul României a aprobat miercuri Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului Nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului.

Conform actului normativ începând cu 2011, concursul de Rezidenţiat va fi organizat descentralizat, la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi universităţile de medicină şi farmacie.


"Rezidentiat 2011, descentralizat" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Implantul cohlear bilateral este decontat de casele de asigurări

În cadrul programului naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile nu există o prevedere care să limiteze numărul de implanturi cohleare care se pot deconta pentru un(...) citeste mai departeMinistrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Pentru perioada următoare, dr. Raed Arafat preia atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii. citeste mai departeCrucea Rosie Romana organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania

În cadrul Festivalului de Prim Ajutor vor avea loc Competiția Europeană de Prim Ajutor – FACE și Gala Crucii Roșii Române.Evenimentul va avea loc în perioada 11 - 12 septembrie, în Parcul Lumea(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de(...)

Agenţia Naţională de Transplant va scoate la concurs cinci posturi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat deblocarea acestora. citeste mai departeMinisterul Sanatatii a elaborat Planul Multianual pentru Dezvoltarea Strategică a Resurselor Umane(...)

Ministerul Sănătății a prezentat astăzi, 5 decembrie, Planul Multianual pentru Dezvoltarea Strategică a Resurselor Umane din Sănătate 2017-2020, care are drept scop adoptarea unei abordări strategice(...) citeste mai departe