Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!

Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities -  Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!
București, 6 noiembrie 2014. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) demarează astăzi implementarea Proiectului „Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului.

Scopul acestui proiect este de a facilita accesul nediscriminator al copiilor cu dizabilități la educație de calitate. Părinţii îşi vor putea face auzită vocea cu privire la calitatea educaţiei copiilor lor în şcolile speciale.

Astfel, ne propunem ca prin intermediul acestui proiect să analizăm derularea actului educațional într-o școală specială, pentru a fi în măsură să oferim părinților de copii cu dizabilități un instrument eficient de evaluare a școlilor speciale în care sunt încadrați copii acestora.
De asemenea, vom organiza cinci întâlniri regionale cu părinții de copii cu dizabilități, în cadrul cărora le vom pune la dispoziție informații relevante cu privire la dreptul la educație al copiilor lor, la modalitățile de recunoaștere și sesizare a situațiilor de discriminare, precum și la modalitățile de evaluare a calității educației copiilor lor în școlile speciale.

În egală măsură, vom veni în întâmpinarea nevoilor părinților de copii cu dizabilități prin pilotarea unei platforme online prin intermediul căreia aceștia pot transmite informații relavante despre gradul de satisfacție față de școlile speciale în care învață copii lor pe baza unui chestionar. Chestionarul online va fi accesibil tuturor părinților la nivel național pentru a contribui la transparentizarea sistemului de educație specială.
Totodată, părinții vor beneficia de sprijin și consiliere juridică din partea CEDCD pe parcursul implementării proiectului în raport cu dreptul la educație al copiilor lor.

Proiectul D.A.R.E for Children with Disabilities se derulează pe o perioadă de 12 luni.

„Acest proiect oferă în premieră părinților oportunitatea de a dezvolta o atitudine participativă față de procesul educațional al copiilor lor și de a-și face auzită vocea în calitate de utilizatori ai sistemului de educație specială. În același timp, contribuția părinților la monitorizarea și evaluarea actului educațional constituie un model pilot de transparentizare a sistemului de educație specială. Ne dorim servicii educaționale centrate pe nevoile copiilor cu dizabilități, ne dorim calitate, transparență și implicarea directă a părinților în stabilirea obiectivelor din Planul de Intervenție Personalizată”, a declarat Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

Rezultatele studiului, precum și contribuțiile părinților vor fi prezentate la finalul proiectului în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții factorilor de decizie în materie.


"Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Madadina Turza
Email:madalina.turza@cedcd.ro
Telefon:0737545955
Sursă:www.cedcd.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! - Campanie pro-donare de organe(...)

În perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari inimoşi din cadrul Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) străbat sute de kilometri pentru a ajunge pentru prima dată şi în oraşul Piteşti. Aceştia(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei

Ministerul Sănătăţii va organiza în perioada următoare o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, potrivit unui comunicat(...) citeste mai departeCongresul Mondial IASGO a inceput astazi, 18 septembrie 2013

Congresul Mondial al Asociației Internaționale a Chirurgilor, Gastroenterologilor și Oncologilor, IASGO, a început astăzi 18 septembrie 2013. Manifestare de înaltă ținută științifică, Congresul(...) citeste mai departeComunicat de presa Ministerul Sanatatii

Prof.dr. Florian BODOG, ministrul Sănătății a discutat în această dimineață cu prof. dr. Adrian STREINU –CERCEL, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr. Matei Balș” despre(...) citeste mai departeBolile alergice au un impact sever asupra calitatii vietii copiilor

Formele severe și complexe de alergie sunt din ce în ce mai frecvente, iar bolile alergice tind să capete proporții epidemice. Segmentul dominant afectat este reprezentat de copii și tineri adulți,(...) citeste mai departe