Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!

Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities -  Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!
București, 6 noiembrie 2014. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) demarează astăzi implementarea Proiectului „Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului.

Scopul acestui proiect este de a facilita accesul nediscriminator al copiilor cu dizabilități la educație de calitate. Părinţii îşi vor putea face auzită vocea cu privire la calitatea educaţiei copiilor lor în şcolile speciale.

Astfel, ne propunem ca prin intermediul acestui proiect să analizăm derularea actului educațional într-o școală specială, pentru a fi în măsură să oferim părinților de copii cu dizabilități un instrument eficient de evaluare a școlilor speciale în care sunt încadrați copii acestora.
De asemenea, vom organiza cinci întâlniri regionale cu părinții de copii cu dizabilități, în cadrul cărora le vom pune la dispoziție informații relevante cu privire la dreptul la educație al copiilor lor, la modalitățile de recunoaștere și sesizare a situațiilor de discriminare, precum și la modalitățile de evaluare a calității educației copiilor lor în școlile speciale.

În egală măsură, vom veni în întâmpinarea nevoilor părinților de copii cu dizabilități prin pilotarea unei platforme online prin intermediul căreia aceștia pot transmite informații relavante despre gradul de satisfacție față de școlile speciale în care învață copii lor pe baza unui chestionar. Chestionarul online va fi accesibil tuturor părinților la nivel național pentru a contribui la transparentizarea sistemului de educație specială.
Totodată, părinții vor beneficia de sprijin și consiliere juridică din partea CEDCD pe parcursul implementării proiectului în raport cu dreptul la educație al copiilor lor.

Proiectul D.A.R.E for Children with Disabilities se derulează pe o perioadă de 12 luni.

„Acest proiect oferă în premieră părinților oportunitatea de a dezvolta o atitudine participativă față de procesul educațional al copiilor lor și de a-și face auzită vocea în calitate de utilizatori ai sistemului de educație specială. În același timp, contribuția părinților la monitorizarea și evaluarea actului educațional constituie un model pilot de transparentizare a sistemului de educație specială. Ne dorim servicii educaționale centrate pe nevoile copiilor cu dizabilități, ne dorim calitate, transparență și implicarea directă a părinților în stabilirea obiectivelor din Planul de Intervenție Personalizată”, a declarat Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

Rezultatele studiului, precum și contribuțiile părinților vor fi prezentate la finalul proiectului în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții factorilor de decizie în materie.


"Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Madadina Turza
Email:madalina.turza@cedcd.ro
Telefon:0737545955
Sursă:www.cedcd.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Rezidentiat 2011, descentralizat

Anul acesta concursul de Rezidenţiat se va organiza descentralizat, la nivelul centrelor universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş şi Craiova. citeste mai departe95 de ani de invatamant medical romanesc in Transilvania. Zilele UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca(...)

În urmă cu 95 de ani, în 1919, profesorul Iuliu Haţieganu ținea primul curs de medicină în limba română din Transilvania, un moment istoric remarcabil, care reprezintă începutul învăţământului(...) citeste mai departeCristian Busoi: ‎Solicit Guvernului demararea, de urgenta, a unei campanii nationale de promovare a(...)

Începând cu 1 mai 2015, serviciile medicale din România vor fi validate şi decontate doar în baza cardului naţional de sănătate. Cardul va deveni instrumentul obligatoriu de confirmare a prestării(...) citeste mai departeStudentii medicinisti, incurajati sa practice medicina in Romania

Proiectul intitulat „Program de stagii de practică în terapie intensivă și de consiliere profesională pentru studenți la medicină”, aflat în ultima sa etapa, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență(...) citeste mai departeContractul - cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de(...)

Eugen Nicolăescu , ministrul Sănătăţii a explicat în data de 22 martie 2013, în cadrul a două dezbateri organizate de către reprezentnţii mass-media, schimbările majore din documentul aprobat(...) citeste mai departe