Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!

Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities -  Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!
București, 6 noiembrie 2014. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) demarează astăzi implementarea Proiectului „Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului.

Scopul acestui proiect este de a facilita accesul nediscriminator al copiilor cu dizabilități la educație de calitate. Părinţii îşi vor putea face auzită vocea cu privire la calitatea educaţiei copiilor lor în şcolile speciale.

Astfel, ne propunem ca prin intermediul acestui proiect să analizăm derularea actului educațional într-o școală specială, pentru a fi în măsură să oferim părinților de copii cu dizabilități un instrument eficient de evaluare a școlilor speciale în care sunt încadrați copii acestora.
De asemenea, vom organiza cinci întâlniri regionale cu părinții de copii cu dizabilități, în cadrul cărora le vom pune la dispoziție informații relevante cu privire la dreptul la educație al copiilor lor, la modalitățile de recunoaștere și sesizare a situațiilor de discriminare, precum și la modalitățile de evaluare a calității educației copiilor lor în școlile speciale.

În egală măsură, vom veni în întâmpinarea nevoilor părinților de copii cu dizabilități prin pilotarea unei platforme online prin intermediul căreia aceștia pot transmite informații relavante despre gradul de satisfacție față de școlile speciale în care învață copii lor pe baza unui chestionar. Chestionarul online va fi accesibil tuturor părinților la nivel național pentru a contribui la transparentizarea sistemului de educație specială.
Totodată, părinții vor beneficia de sprijin și consiliere juridică din partea CEDCD pe parcursul implementării proiectului în raport cu dreptul la educație al copiilor lor.

Proiectul D.A.R.E for Children with Disabilities se derulează pe o perioadă de 12 luni.

„Acest proiect oferă în premieră părinților oportunitatea de a dezvolta o atitudine participativă față de procesul educațional al copiilor lor și de a-și face auzită vocea în calitate de utilizatori ai sistemului de educație specială. În același timp, contribuția părinților la monitorizarea și evaluarea actului educațional constituie un model pilot de transparentizare a sistemului de educație specială. Ne dorim servicii educaționale centrate pe nevoile copiilor cu dizabilități, ne dorim calitate, transparență și implicarea directă a părinților în stabilirea obiectivelor din Planul de Intervenție Personalizată”, a declarat Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

Rezultatele studiului, precum și contribuțiile părinților vor fi prezentate la finalul proiectului în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții factorilor de decizie în materie.


"Lansare Proiect Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities - D.A.R.E for Children with Disabilities - Indrazneste sa lupti pentru copilul tau!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Madadina Turza
Email:madalina.turza@cedcd.ro
Telefon:0737545955
Sursă:www.cedcd.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ziua Internationala a Persoanelor cu dizabilitati va fi celebrata in Romania pe 3 decembrie 2012

Patronatul Medicinei Integrative, prin Centrul Teritorial Bucureşti-Ilfov, organizează evenimentul intitulat „Toți suntem egali!” pentru a sărbători Ziua Intenațională a Persoanelor cu dizabilități,(...) citeste mai departeDoar EU si ATAT, un proiect de informare a liceenilor cu privire la bolile cu transmitere sexuala

Asociația Semper Musica anunță câștigarea finanțării pentru proiectul , primul proiect din România sprijinit de Fundația MTV US . citeste mai departeLansarea Jurnalului unui savant roman in America, la Congresul U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti

Vineri, 30 mai 2014, în cadrul Congresului U.M.F. „Carol Davila” București, a avut loc un eveniment editorial important: lansarea volumului „Grigore T. Popa, Jurnalul unui savant român în America”(...) citeste mai departeCNAS face demersurile pentru asigurarea tratamentului celor sapte pacienti cu cancer, conform(...)

CNAS a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinței civile nr. 1950/18.06.2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 3552/2/2014, cu privire la acordarea(...) citeste mai departeDoar 200 RON – Diferenta dintre serviciile medicale din Romania si cele internationale

200 RON pe lună reprezintă diferența dintre accesul la serviciile medicale primite în cadrul sistemului public din România și cele primite în cele mai bune instituții medicale din Europa. Aceasta(...) citeste mai departe