Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit. Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igiena personala, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi parinţilor să îndrume elevii în acest sens.


"Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe saptamana viitoare" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Parteneriat revolutionar pentru acordarea de ingrijiri pentru boli cronice in situatiile de criza(...)

În prezent, mult mai mulți oameni sunt afectați de boli cronice netransmisibile (BCN) decât de boli transmisibile. Această situație nu se reflectă și în resursele alocate pentru sănătate(...) citeste mai departeIntroducere in cronobiologia clinica: Timpul care ne guverneaza functiile si patologia, 15(...)

În data de 15 Noiembrie are loc prima Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Cronobiologie, la Sala de Consiliu a Facultății de Medicină Generală București citeste mai departeAnunt privind organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat si precizari(...)

Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va sesiza Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in cazul transfuziei(...)

Ministerul Sănătății va înainta Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 raportul de control rezultat în urma verificărilor de la spitalul CF2 în vederea analizei existenței unor(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Intalnire a ministrului Sanatatii cu reprezentantii Colegiului Medicilor din(...)

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit în data de 10 octombrie, cu o delegație a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, Președintele(...) citeste mai departe