COPAC: Colapsul sistemului de sanatate se vede de la Bruxelles. Solicitam masuri urgente!

COPAC: Colapsul sistemului de sanatate se vede de la Bruxelles. Solicitam masuri urgente!
București, 28 ianuarie 2015. Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atrage atenția asupra situației extrem de grave din Sănătate, constatată și de Indexul european al sistemelor de sănătate – sistem de măsurare anuală a situației a 36 de sisteme medicale naționale din Europa, realizat anual la Bruxelles.

România se află la coada clasamentului, pe locul 35, având în spate doar Bosnia Herțegovina. România a obținut doar 453 de puncte din 1000 posibile, spre deosebire de Bulgaria care are 547 puncte.

”Raportul european vorbește despre colapsul sistemului de sănătate românesc, care constituie deja o provocare pentru solidaritatea Uniunii Europene. Raportul vorbește despre reducerea serviciilor și așa insuficiente la care au acces pacienții, dar și despre exodul cadrelor medicale. Aceste probleme majore ale sistemului se văd de la Bruxelles, însă noi continuăm să le ignorăm. Solicităm autorităților să citească cu atenție acest raport și să ia, măcar în ceasul al 12-lea măsuri. Sistemul de sănătate nu mai poate funcționa fără o reformă reală și fără acordarea unei finanțări decente. Din punctul nostru de vedere un procent de 4% din PIB, cât avem în acest moment nu este și nu poate fi o finanțare decentă. Este nevoie de 6% din PIB”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

COPAC este singura organizație din România membră a European Patient Forum.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"COPAC: Colapsul sistemului de sanatate se vede de la Bruxelles. Solicitam masuri urgente!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Radu Gănescu
Telefon:0766.270.026

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Precizări privind transmiterea DECLARAŢIEI-INVENTAR la casele de asigurări sociale de sănătate

Persoanele juridice sau fizice care au calitatea de angajator, precum şi persoanele asimilate angajatorilor care au obligaţia să depună DECLARAŢIA-INVENTAR privind contribuţia pentru concedii şi(...) citeste mai departeCentrul de referinta pentru diabet „Nicolae Malaxa” si Centrul medical „Sfantul Stefan”

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, anunță realizarea unui nou Complex Medical Ambulatoriu. În ședința Consiliului General al Municipiului București(...) citeste mai departeStrategie si comunicare in sanatate

Începând cu Noiembrie 2016, Divizia „PR&Comunicare” a Sănătatea Press Group devine Divizia „Strategie&Comunicare”. Schimbarea vine ca urmare a dezvoltării expertizei oferite de Sănătatea Press Group(...) citeste mai departeSituatia controalelor efectuate de DSP in unitatile sanitare cu paturi, in perioada 04.03 -(...)

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică, a efectuat un control în perioada 04.03 - 29.03.2013 în 378 de unităţi sanitare cu paturi pentru a verifica(...) citeste mai departeConferinta multidisciplinara internationala Diagnosticele oncologice – o provocare medicala(...)

Unul dintre cele mai mari spitale private din România în colaborare cu reprezentanți ai MOUNT SINAI HOSPITAL NY – Icahn School of Medicine și TEL AVIV MEDICAL CENTER organizează, în premieră la(...) citeste mai departe