Cardul de sanatate, un instrument necesar in sistem

Cardul de sanatate, un instrument necesar in sistem
Începând cu data de 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale.

Până în prezent, circa 13,5 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardului de sănătate şi au fost activate în sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asiguraţi care nu au primit cardul de sănătate sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări sau la medicii de familie pentru a-şi ridica acest card.

Asiguraţii care nu doresc să utilizeze cardul de sănătate din motive religioase şi de conştiinţă, au ca alternative adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate eliberată la cerere de către casele de asigurări de sănătate. Această adeverinţă are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate rămân la sediile caselor de asigurări, astfel încât să poată fi predate acelor asiguraţi care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asiguraţii care până la data de 1 mai 2015 nu au intrat în posesia cardului de sănătate, vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de asigurat, eliberată de casa de asigurări.

Într-o amplă campanie de informare, simultan cu conferinţa organizată astăzi de CNAS, Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică din întreaga ţară au organizat conferinţe de presă comune, pentru a informa asiguraţii despre rolul şi modul în care se utilizează cardul de sănătate.

În cadrul acestor conferinţe au fost prezentate date cu privire la gradul de distribuire a cardului de sănătate, soluţiile oferite pentru asiguraţii care încă nu au primit cardul de sănătate şi modalitatea de a beneficia de servicii medicale după data de 1 mai 2015 pentru asiguraţii care, din diferite motive, încă nu au intrat în posesia cardului.

Cardul naţional de sănătate este un instrument de eficientizare şi transparentizare, care va permite un control mai bun a utilizării fondurilor din sănătate.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Cardul de sanatate, un instrument necesar in sistem" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Anda Farcasescu
Email:media@casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Toti pacientii cu afectiuni TB vor fi tratati in cadrul Programului National de Prevenire,(...)

În 2018, Ministerul Sănătății (MS) va dubla bugetul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei. citeste mai departe

Concurenta acerba pentru un loc la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din(...)

Un număr de peste 4.300 de candidați s-au ȋnscris până în data de 18 iulie 2013 pentru susținerea examenului de admitere la Universitatea de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București. citeste mai departeConferinta de presa dedicata Zilei Nationale a Transplantului

Fundatia pentru Transplant are deosebita placere de a va invita la Ziua Nationala a Transplantului in Romania, care se va desfasura in data de 15 aprilie 2011 incepand cu ora 11.30, la Hotel Rin(...) citeste mai departeA fost infiintata prima asociatie profesionala pentru infirmierele din Romania

Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași anunţă lansarea primei asociaţii profesionale pentru infirmierele(...) citeste mai departe