Certificatele de conformitate vor fi eliberate fara taxe, anunta Ministerul Sanatatii

Certificatele de conformitate vor fi eliberate fara taxe, anunta Ministerul Sanatatii
Ministerul Sănătăţii infirmă zvonurile potrivit cărora va fi introdusă o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali.

“Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxă pentru eliberarea certificatelor nici în martie, nici în aprilie, aşa cum am înţeles că se zvoneşte. Mai mult, începând din luna septembrie 2010, aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică. Am luat această decizie deoarece am vrut să simplificăm modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi să eficientizăm sistemul circuitului documentelor.”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat o creştere a numărului de cereri în luna decembrie a anului trecut după apariţia unei informaţii conform căreia la elibererea documentelor se va percepe o taxă.

Începând cu 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Sănătăţii, conform directivelor europene, a început eliberarea documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE. Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sănătate care intenţionează să profeseze într-un stat membru al UE.


"Certificatele de conformitate vor fi eliberate fara taxe, anunta Ministerul Sanatatii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Fortele Navale Americane, organizeaza un seminar sustinut de(...)

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Forţele Navale Americane, organizează un seminar susţinut de Ambasada SUA în România, care va avea loc vineri, 19 iulie 2013, şi sâmbătă, 20 iulie(...) citeste mai departeCalin Galaseanu a fost ales pentru a treia oara presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor(...)

Bucureşti, 19.02.2018. Dr. Călin Gălășeanu își începe cel de-al treilea mandat ca președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) în urma votului(...) citeste mai departeInvatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant - Conferinta(...)

Principalele provocări în dezvoltarea sistemului de învățământ superior din medicina românească vor fi discutate în cadrul Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Decanilor Facultăților de(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat(...)

Având în vedere noile avertizări meteo, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a aprobat componenta Consiliului Onorific

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a aprobat prin ordin componenţa Consiliului Onorific, care va funcţiona în calitate de organism consultativ şi de pregătire a celor mai importante(...) citeste mai departe