PALMED: Cateva precizari cu privire la implementarea cardului de sanatate

PALMED: Cateva precizari cu privire la implementarea cardului de sanatate
Incepand cu data de 1 mai, dupa cum stiti, folosirea cardului de asigurat este obligatorie. Dorim sa informam pacientii ca pentru acordarea serviciilor medicale trebuie sa se prezinte la furnizori cu cardul de sanatate sau cu adeverinta de la Casa de asigurari la care sunt arondati.

Totodata, facem precizarea ca pacientii care nu au nevoie de servicii medicale nu trebuie sa vina la centrele medicale si la spitale doar pentru a-si activa cardurile. Activarea cardurilor se va face in momentul in care pacientii vor avea nevoie de servicii medicale.

In alta ordine de idei, am urmarit si noi declaratiile facute astazi de reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), legate de faptul ca furnizorii de servicii medicale nu trebuie sa refuze pacientii chiar daca acestia nu au card de sanatate sau adeverinte eliberate de casele de asigurari. Trebuie sa atragem atentia autoritatilor ca noi nu putem pune in aplicare acest lucru doar pe baza unor declaratii in presa atata timp cat HG 400 / 2014 – 2015 stipuleaza obligativitatea folosirii cardului de sanatate incepand cu data de 1 mai 2015 in ceea ce priveste prezentarea si decontarea serviciilor medicale efectuate.

In concluzie, noi, furnizorii de servicii medicale dorim sa asiguram atat pacientii cat si autoritatile din domeniu de toata disponibilitatea noastra in ceea ce priveste implementarea acestui instrument dar avem nevoie de coerenta in ceea ce priveste masurile pe care trebuie sa le punem in practica pentru a duce la indeplinire acest lucru.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"PALMED: Cateva precizari cu privire la implementarea cardului de sanatate" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cristian Hotoboc
Email:palmed.patronat@gmail.com
Telefon:0731.496.389
Sursă:www.palmed-patronat.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CMR a trimis o scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta

Către: Guvernul României În atenţia: Domnului Prim-ministru Victor Viorel Ponta De la: Colegiul Medicilor din România Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România, întrunit în(...) citeste mai departeDr. Carmen Orban: In 2013, cu siguranta vom avea multe lucruri de inaugurat la Institutul Clinic(...)

Sistemul sanitar din România a trecut şi în anul 2012 prin momente dificile, accentuând nemulţumirea atât a medicilor, cât şi a pacienţilor. Finanţarea insuficientă şi unele probleme(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a participat la o videoconferinta cu reprezentantii Directiilor de Sanatate(...)

Astăzi, 29 aprilie, a.c., ministrul Sănătăţii a participat la Videoconferinţa cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a verifica stadiul măsurilor pe termen scurt dispuse(...) citeste mai departeFiecare spital județean ar trebui să aibă un coordonator de transplant

Activitatea de transplant de organe din România ar putea crește semnificativ, astfel încât să se reducă discrepanța dintre numărul pacienților aflați pe listele de așteptare și cei care(...) citeste mai departeStudenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi recomandă cursul(...)

Studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi au confirmat faptul că opţionalul „Etică şi non-discriminarea grupurilor vulnerabile în sistemul de(...) citeste mai departe