CNAS: Sistemul cardului national de sanatate este functional

CNAS: Sistemul cardului national de sanatate este functional
In urma unor informatii eronate aparute la postul de televiziune Realitatea TV care au avut ca efect numeroase solicitari din partea jurnalistilor acreditati pe domeniul sanatatii, CNAS face urmatoarele precizari:

Sistemul cardului national de sanatate este functional si nu au existat blocaje. Chiar daca ne aflam la inceput de luna, perioada de raportari pentru furnizorii de servicii medicale, problemele semnalate astazi au fost de functionalitate.

Acest lucru este demonstrat de numarul de servicii medicale validate cu cardul, inregistrate in sistem:
Serv. medicale acordate la nivel national, in data de 02.06.2015, in intervalul orar 00- 11 cu card au fost 137.567, iar fara card 59.563.
Serv. medicale acordate la CASMB, in data de 02.06.2015, in intervalul orar 00- 11 cu card 20.706, iar fara card au fost acordate 9.727 de servicii medicale.
Serv. medicale acordate in cabinetele medicilor de familie in contract cu CASMB, pe data de 02.06.2015, in intervalul orar 00- 11, cu card au fost 5.801 de servicii, iar fara card 3.056.

De asemenea, va transmitem numarul serviciilor medicale acordate la nivel national, inregistrate in sistem in urma validarii cu cardul de sanatate, la orele 9 si 10, pe parcursul mai multor zile, pentru a fi relevante:

In data 02.06.2015 la ora 09:00 au fost 58.968 de servicii medicale, iar la ora 10:00, 45.732.

Tot in cursul zilei de astazi, in intervalul orar 00:00 – 11:00, la nivel national, au fost eliberate din farmacii un numar de 34.157 de retete, dintre care 18.471 validate cu cardul de sanatate. Numarul de retete eliberate de furnizorii de servcii farmaceutice in contract cu CASMB in acest interval, a fost de 2697, dintre care 1.358 validate cu cardul.

Numarul serviciilor medicale raportate in sistem, validate cu cardul de sanatate, in cadrul cabinetului de medicina primara al doamnei dr. Sandra Adalgiza Alexiu in data de 02.06.2015:


Ora 08:00 – 10 servicii
Ora 09:00 – 12 servcii
Ora 10:00 – 8 servicii
Ora 11:00 – 13 servicii

Facem precizarea ca la CNAS nu s-au primit in cursul acestei zile sesizari despre blocajul sistemului cardului de sanatate sau a celorlalte aplicatii informatice, asa cum s-a afirmat la Realitatea Tv.
“Fie ca este sau nu pe placul unor furnizori de servicii medicale, nu vom renunta la sistemul cardului de sanatate.”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Furnizorii de servicii medicale trebuie sa informeze de urgenta helpdesk CNAS sau centrele de asistenta organizate la nivelul fiecarei case de asigurari despre orice probleme de functionalitate a sistemului, pentru a putea fi remediate in cel mai scurt timp. Responsabilii si datele de contact ale acestora se afla afisate atat pe site ul CNAS cat si pe site-urile caselor judetene de asigurari de sanatate.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"CNAS: Sistemul cardului national de sanatate este functional" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS a inceput retiparirea si distributia catre asigurati a cardurilor europene de asigurari de(...)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a reînceput tipărirea şi distribuţia către asiguraţi a cardurilor europene de asigurări de sănătate. Acest document se eliberează gratuit la(...) citeste mai departeAlianta Medicilor coalizati pe internet pregateste lista de solutii pentru modernizarea sistemului(...)

Reprezentantii “Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate” confirma ca s-au primit telefoane din partea unor reprezentanti guvernamentali pentru a participa la Guvern, in seara zilei de(...) citeste mai departeForma finala a Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate a fost agreata si semnata in(...)

Reunită la Bucureşti, în data de 6 august 2013, reprezentanţii organizaţiilor membre au agreat şi semnat forma finală a Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate. citeste mai departeMinistrul Sanatatii s-a intalnit cu medicii italieni si romani care colaboreaza in domeniul(...)

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” cu medicii italieni şi români care colaborează în domeniul(...) citeste mai departeOrganizatia Salvati Copiii va dota sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino,(...)

Organizația Salvați Copiii a ajuns la cea de-a cinsprezecea dotare a maternităților și secțiilor de nou-născuți din București și din țară, ca parte a programului național de scădere a(...) citeste mai departe