A fost infiintata prima asociatie profesionala pentru infirmierele din Romania

A fost infiintata prima asociatie profesionala pentru infirmierele din Romania
Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în parteneriat cu Asociația Four Change și Centrul Diecezan Caritas Iași anunţă lansarea primei asociaţii profesionale pentru infirmierele din România, angajate în sistemul social și medical, public și privat – Asociaţia Naţională a Infirmierelor.

Membrii fondatori ai Asociaţiei Naţionale a Infirmierelor şi-au propus ca infirmierele din România să aibă siguranţa locului de muncă, să fie apreciate, să le fie apărate drepturile şi totodată să respecte nevoile pacienţilor.

De aceea, misiunea asociaţiei este să reprezinte interesele infirmierelor din România pentru ca acestea să îşi exercite profesia la cel mai înalt standard de calitate şi profesionalism.

Pentru realizarea misiunii sale, Asociaţia Naţională a Infirmierelor îşi propune:
- să promoveze drepturilor și interesele femeilor calificate sau în curs de calificare ca infirmiere
- să organizeze programe de pregătire profesională
- să asigure schimbul de informaţii cu Ministerul Sănătăţii în vederea exercitării profesiei de către infirmieri
- să elaboreze criterii şi standarde privind asigurarea calităţii serviciilor de îngrijiri de sănătate, proiecte de metodologii, de ghiduri şi de protocoale de practică, pe care le va propune spre aprobare Ministerului Sănătăţii

Membrii Asociaţiei Naţionale a Infirmierelor vor beneficia de următoarele servicii:
- Sprijin pentru rezolvarea problemelor de natură juridică
- Informare periodică despre legislația în domeniu și informații utile din domeniul social și medical
- Oportunităţi de formare profesională și schimburi de experiență
- Participare la întâlniri cu factori de decizie din domeniul social și medical
- Participare directă la luarea deciziilor privind activitatea ANI

Înscrierea ca membru în Asociaţia Naţională a Infirmierelor este gratuită şi nu presupune o cotizație anuală.

Asociaţia Naţională a Infirmierelor a fost înfiinţată în cadrul proiectului ”Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, implementat de Asociația Caritas Alba Iulia în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași și Asociația Four Change şi cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investește în oameni!


"A fost infiintata prima asociatie profesionala pentru infirmierele din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Szabo Erzsebet
Email:erzsebet.szabo@caritas-ab.ro
Telefon:0732830181
Sursă:www.infirmiera.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS

Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie 2015, cu reprezentanţii SANITAS. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate principalele(...) citeste mai departeDiscursul ministrului Sanatatii la videoconferinta privind controalele care se vor desfasura in(...)

Aşa cum am anunţat, în perioada 01 martie – 31 mai 2014 am dispus o acţiune amplă de control în toate unităţile sanitare publice, care vizează, în principal verificarea condiţiilor(...) citeste mai departeZilele Portilor Deschise la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, 21-27 iulie 2013

In perioada 21-27 iulie 2013, Serviciul de Ambulanta Bucuresti- Ilfov si Societatea de Salvare Bucuresti organizeaza Zilele Portilor Deschise in 9 statii si substatii din zona Bucuresti- Ilfov citeste mai departeIn anul 2013, CNAS a avut cel mai mare buget din istorie insa banii au fost insuficienti pentru a(...)

În anul 2013, CNAS a avut cel mai mare buget din istorie, 23.123 miliarde de lei. Fondurile alocate au făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante, însă banii au fost insuficienţi(...) citeste mai departeRo Health Review: Strategies, Economics & More

Sănătatea Press Group lansează revista Ro Health Review – un proiect editorial axat pe dimensiunea strategică, economică şi de management din sistemul de sănătate din România. citeste mai departe