Alianta Medicilor cheama romanii din tara si diaspora sa li se alature in a explica populatiei cauza dezastrului din sanatate

Alianta Medicilor cheama romanii din tara si diaspora sa li se alature in a explica populatiei cauza dezastrului din sanatate
Reprezentantii Aliantei Medicilor au chemat printr-o postare pe Facebook romanii din tara si diaspora sa li se alature in campania de informare a opiniei publice despre faptul ca intreaga clasa politica este reponsabila pentru actuala situatie dezastruoasa din sanatate. De asemenea, medicii spun ca nu vor mita si nici spaga, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem si administrarea eficienta a fondurilor din sanatate.

Apelul a fost deja vazut de peste 230.000 de persoane pe Facebook.

"Ne adresam voua cu rugamintea sa ne ajutati sa explicam opiniei publice din Romania faptul ca situatia dezastruoasa din sistemul de sanatate este rezultatul deciziilor intregii clase politice care s-a perindat la guvernarea tarii in ultimii 25 de ani.", a scris Dr. Coriu Letitia in numele Aliantei Medicilor.

“Dupa 25 de ani de decizii politice total lipsite de intelepciune cand a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situatia catastrofala in care medicii, pentru ca au un salariu de mizerie, pleaca lunar cu sutele din tara. La aceasta se adauga conditiile precare din foarte multe spitale astfel incat multi medici ramasi in Romania se afla in imposibilitatea sa desfasoare un act medical de calitate pentru pacientii lor.”, a continuat aceasta.

In apel s-a mentionat ca reactia medicilor coalizati pe Facebook a pornit ca urmare a proastei salarizari si a conditiilor mizere din spitalele publice, motiv pentru care acestia au cerut modernizarea sistemului medical.

“Ca parte din acest proces de modernizare am solicitat administrarea eficienta a bugetului din sanatate astfel incat banii deja existenti sa ajunga atat pentru salariile medicilor cat si pentru modernizari in spitale, ca pacientii sa se bucure de servicii medicale de calitate”, a spus Dr. Coriu.

In apelul public se mentioneaza ca in prezent sunt adunati pe un grup pe Facebook “peste 32.000 de cadre medicale si persoane dornice de modernizarea sistemul medical din Romania, din pacate insa intampinam foarte multa rezistenta si avem nevoie de ajutorul vostru”.
“Ajutati-ne sa spunem romanilor:
- Nu dorim spaga si nici legalizarea ei;
- Dorim modernizarea sistemului medical;
- Dorim salarii dupa responsabilitate;
- Dorim sa putem oferi un act medical de calitate pacientilor nostri;
- Dorim o administrare eficienta a fondurilor din sanatate;
- Dorim eliminarea risipei din sistemul medical.”, se spune in apel.

Alianta Medicilor ii cheama pe toti cei interesati de modernizarea sistemului medical sa dea share acestui mesaj pe Facebook, pe grupuri si pe alte site-ului.

“Ajutati-ne sa transmitem aceste mesaje simple romanilor pentru a sti ce se intampla in sistemul medical. Un SHARE dat acestui mesaj pe pagina proprie sau pe grupurile pe care sunteti ne-ar ajuta enorm.”, a spus Dr. Coriu.

Nu in ultimul rand, Alianta Medicilor a adresat un gand colegilor cadre medicale plecate in strainatate. “Stim de ce ati plecat. Ajutati-ne acum, va rugam, sa modernizam acest sistem ca sa va puteti intoarce acasa.”, se spune in apel.

“Va multumim tuturor pentru sprijin si avem toata convingerea ca IMPREUNA putem produce o schimbare in bine in sistemul medical romanesc.”, a concluzionat Dr. Coriu.

Alianta Medicilor s-a nascut in urma unei miscari spontane a medicilor care a inceput pe Facebook, si a fost creata cu scopul de a coaliza atat cadre medicale cat si pacienti pentru a sustine modernizarea sistemului de sanatate din Romania, astfel incat pacientii sa se bucure de servicii de cea mai buna calitate, iar medicii de conditii optime sa isi poata desfasura activitatea performant, in folosul pacientilor.

Alianta Medicilor a fost prima organizatie a medicilor care s-a pozitionat categoric impotriva legalizarii spagii si mitei date de pacient medicilor. In opinia Aliantei o astfel de practica este degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient, facandu-l de fapt pe pacient sa plateasca de doua ori pentru aceleasi servicii medicale.

O solutie pentru modernizarea sistemului medical propusa de Alianta Medicilor este administrarea eficienta a bugetului de sanatate astfel incat banii deja existenti sa ajunga atat pentru salariile medicilor cat si pentru dotari in spitale in urma carora pacientii sa aiba parte de un tratament medical de calitate.

Alianta Medicilor va continua actiunea de informare a opiniei publice pentru a face cunoscute cauzele situatiei dezastruoase din sanatate.


"Alianta Medicilor cheama romanii din tara si diaspora sa li se alature in a explica populatiei cauza dezastrului din sanatate" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alianta Medicilor
Email:contact@aliantamedicilor.org

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Servicii medicale complete

Centrul medical clinic de diagnostic si tratament DORIS situat pe bulevardul Iuliu Maniu nr 11, sector 6, Bucuresti si-a deschis portile dupa renovare. citeste mai departeEugen Nicolaescu: Incepand cu 30 ianuarie 2013, intra in dezbatere publica proiectul de act(...)

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, a susținut în data de 29 ianuarie 2013, la sediul Guvernului, o videoconferință cu managerii spitalelor publice, președinții Consiliilor județene,(...) citeste mai departeDin data de 1 septembrie asiguratii care nu au card emis vor beneficia de servicii medicale fara sa(...)

La un an de la demararea distribuirii, utilizarea cardului national de sanatate devine obligatorie pentru persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani, pentru care a fost emis acest card. Pana in(...) citeste mai departePeste 1.800 de aradeni au beneficiat de consultatii gratuite oferite de studentii medicinisti ai(...)

Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi Direcţia de Sănătate Publică(...) citeste mai departeDeschidere an universitar 2015-2016 la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, una dintre cele mai titrate instituţii de învăţământ din Europa şi chiar din lume va intra în anul universitar(...) citeste mai departe