Scoala romaneasca de medicina primeste ajutor din fonduri europene

Scoala romaneasca de medicina primeste ajutor din fonduri europene
Luni, 12 octombrie 2015 — Peste 300 de elevi și studenți mediciniști au învățat de la cei mai buni specialiști de ce merită să fii medic chirurg în România. Timp de 18 luni, tinerii au fost consiliați și orientați profesional, au luat parte la activități din spitale, iar cei mai buni dintre studenți au câștigat stagii de practică pe lângă medici dintr-o clinică de top din Spania.

14 studenți au făcut practică în Spania, la Spitalul Mollet din Barcelona, după ce au dovedit în România că sunt cei mai buni în Chirurgie. Stagiile fac parte dintr-un proiect inițiat de Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Este al doilea an consecutiv când studenții noștri merg în Europa pentru specializare. Proiectul, cunoscut sub numele de „Program de consiliere pentru elevi și studenți la Medicină și Practică în Chirurgie”, este finanțat din fonduri europene și are drept scop pregătirea și consilierea viitorilor medici pentru a rămâne în România și a avea o carieră de succes.

Studenții s-au acomodat cu activitatea din spital, au beneficiat de o bursă de 1.000 de lei lunar pe timpul stagiului și, în urma unui test grilă, cei mai buni fie au plecat în străinătate, fie au primit drept premiu un curs de ecografie, susține dr. Bogdan Socea, responsabil cu implementarea proiectului.

La sfârșitul stagiilor efectuate în Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, în cadrul Clinicii Spitalului Fundeni, dar și în alte prestigioase secții de chirurgie din București, cei aproape 200 de studenți din program au fost testați pentru cunoștințe. Primii 14 și-au continuat practica în Barcelona, acolo unde medicii au fost încântați de pregătirea lor.

Pentru cei mai mulți dintre ei, studenți în anii II și III, stagiul le-a dat ocazia să intre pentru prima dată în contract cu pacienți. „Schimbul de experiență […] a fost cu adevărat ceva de care îmi voi aminti toată viața. Am reușit pe parcursul unei săptămâni să facem cunoștință cu sistemul medical, am discutat cu studenți și rezidenți de pe secție, ne-am familiarizat cu documentele pe care le completează un medic, am studiat protocoale medicale, am reușit, în final, să realizăm și o paralelă cu sistemul sanitar din România”, spune Andreea Serbu, studentă la Facultatea de Medicină Generală.

Programul a debutat în mai 2014 și se va încheia pe 31 octombrie 2015.


"Scoala romaneasca de medicina primeste ajutor din fonduri europene" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ivona Rosu
Email:ivona@specialistincomunicare.ro
Telefon:0752.175.139

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de(...)

Agenţia Naţională de Transplant va scoate la concurs cinci posturi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat deblocarea acestora. citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Pacientii cu boli rare vor beneficia de tratament cu molecule noi

Pacienţii care suferă de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia şi boli neurologice degenerative vor beneficia de tratament cu molecule noi. citeste mai departeExamenul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se va(...)

Ministerul Sănătăţii organizează pe 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicina dentară şi(...) citeste mai departeInvitatie de la Biroul de presa al Ministerului Sanatatii

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Sănătăţii organizează vineri, 19 iunie 2015, ora 9:00, la(...) citeste mai departeCongresul Internațional al Organizațiilor de Medicina Integrativă, Ediția a II a,(...)

Asociația Patronatul Medicinei Integrative organizează Congresul Internațional al Organizațiilor de Medicină Integrativă ediția a doua, cu tema ,,Medicina Integrativă(...) citeste mai departe