Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina!

Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina!
Caravana campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe” a poposit la sfârşitul weekend-ului trecut în Câmpina. Încărcaţi cu energie, cei 16 voluntari ai Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) au transmis mesajul ce salveaza vieţi într-un mod inedit. Acestora li s-au alăturat pentru o zi şi motocicliştii de la Asociaţia „Clubul Sportiv Roata de Foc”. Pe două roți, în linie dreaptă purtând mesajul campaniei ATR, cu steagurile fluturând, motocicliștii au dat dovadă de solidaritate faţă de cauza noastră. Zeci de trecători i-au urmărit şi s-au oprit pentru a afla mai multe informaţii. În acel moment, voluntarii le-au oferit explicaţii şi le-au înmânat câte un pliant. Acţiunea a avut loc chiar în centrul oraşului.

O inimă de lumină pentru donatorii îngeri!

Lângă pasajul pietonal de la ceas, sâmbătă seara, voluntarii ATR au conturat o inimă din lumânări în memoria îngerilor donatori. Totodată, aceştia au ţinut şi un moment de reculegere.

Din programul zilei nu a lipsit nici conferinţa de presă. Preşedintele ATR, Gheorghe Tache a ţinut să puncteze caracterul legal şi benefic al donării de organe, dar şi rolul beneficiarilor de transplant în susţinerea acestui proiect. Acesta a fost susţinut şi de psihoterapeutul Renata Iosifescu. „De ce un psihiatru aici?” aşa şi-a început discursul doamna doctor. Curiozităţile au fost imediat clarificate, prin intermediul a două poveşti de viaţă absolut uimitoare. Povestea unei tinere ce a preferat timp de nouă ani să nu iasă singură din casă a fost însă cea mai emoţionantă. Prin răbdare şi prin puterea de convingere, fata a acceptat ulterior să se bucure de viaţă, iar transplantul a făcut minuni în viaţa ei. „Acest transplant nu a salvat numai o viaţă, ci şi viaţa unui copil”, a spus aceasta. Imediat, farmacista Laura Budulacu a ţinut să precizeze faptul că îi susţine în tot acest demers.

Cei prezenţi în sală s-au bucurat şi de o expoziţie de desene cu tema „Organe desenate altfel”. Desele au fost realizate de elevii claselor V-VII în cadrul activităţilor „Şcoala altfel”. Cadrele didactice au avut un rol educativ în informarea tinerilor cu privire la donarea de organe.

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe!” se realizează şi în acest an sub auspiciile Ministerului Sănătăţii. După Câmpina, echipa de campanie îşi va continua activităţile la Piteşti, Râmnicu Vâlcea etc.


"Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina! " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gheorghe Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Masa rotunda Perspective Europene in Sanatate, 9 aprilie 2013

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania), Camera de Comerț Americană pe lângă Uniunea Europeană (AmCham EU) și Local American Working Group (LAWG - Pharmaceutical Research and(...) citeste mai departePrimarul General, Gabriela Firea: A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria(...)

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că textul Ordonanţei de Urgenţă, prin care Guvernul va trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti ultima suprafaţă de teren(...) citeste mai departeSorina Pintea, ministrul Sanatatii, a vizitat in aceasta dupa amiaza doua spitale din judetul(...)

Ministrul Sănătății a discutat cu autoritățile locale managementul celor două unități medicale și cu personalul medical despre deficitul de personal, dotarea cu aparatură medicală,(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a aprobat, in ultimele 2 luni, scoaterea la concurs a peste 1500 de posturi(...)

Ministerul Sănătăţii a aprobat, în ultimele 2 luni, scoaterea la concurs a peste 1500 de posturi vacante aflate în unităţile sanitare cu paturi din subordine şi în serviciile de ambulanţă. citeste mai departeCentrul de referinta pentru diabet „Nicolae Malaxa” si Centrul medical „Sfantul Stefan”

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, anunță realizarea unui nou Complex Medical Ambulatoriu. În ședința Consiliului General al Municipiului(...) citeste mai departe