Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina!

Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina!
Caravana campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe” a poposit la sfârşitul weekend-ului trecut în Câmpina. Încărcaţi cu energie, cei 16 voluntari ai Asociaţiei Transplantaţilor din România (ATR) au transmis mesajul ce salveaza vieţi într-un mod inedit. Acestora li s-au alăturat pentru o zi şi motocicliştii de la Asociaţia „Clubul Sportiv Roata de Foc”. Pe două roți, în linie dreaptă purtând mesajul campaniei ATR, cu steagurile fluturând, motocicliștii au dat dovadă de solidaritate faţă de cauza noastră. Zeci de trecători i-au urmărit şi s-au oprit pentru a afla mai multe informaţii. În acel moment, voluntarii le-au oferit explicaţii şi le-au înmânat câte un pliant. Acţiunea a avut loc chiar în centrul oraşului.

O inimă de lumină pentru donatorii îngeri!

Lângă pasajul pietonal de la ceas, sâmbătă seara, voluntarii ATR au conturat o inimă din lumânări în memoria îngerilor donatori. Totodată, aceştia au ţinut şi un moment de reculegere.

Din programul zilei nu a lipsit nici conferinţa de presă. Preşedintele ATR, Gheorghe Tache a ţinut să puncteze caracterul legal şi benefic al donării de organe, dar şi rolul beneficiarilor de transplant în susţinerea acestui proiect. Acesta a fost susţinut şi de psihoterapeutul Renata Iosifescu. „De ce un psihiatru aici?” aşa şi-a început discursul doamna doctor. Curiozităţile au fost imediat clarificate, prin intermediul a două poveşti de viaţă absolut uimitoare. Povestea unei tinere ce a preferat timp de nouă ani să nu iasă singură din casă a fost însă cea mai emoţionantă. Prin răbdare şi prin puterea de convingere, fata a acceptat ulterior să se bucure de viaţă, iar transplantul a făcut minuni în viaţa ei. „Acest transplant nu a salvat numai o viaţă, ci şi viaţa unui copil”, a spus aceasta. Imediat, farmacista Laura Budulacu a ţinut să precizeze faptul că îi susţine în tot acest demers.

Cei prezenţi în sală s-au bucurat şi de o expoziţie de desene cu tema „Organe desenate altfel”. Desele au fost realizate de elevii claselor V-VII în cadrul activităţilor „Şcoala altfel”. Cadrele didactice au avut un rol educativ în informarea tinerilor cu privire la donarea de organe.

Campania „Spune DA! Susţine donarea de organe!” se realizează şi în acest an sub auspiciile Ministerului Sănătăţii. După Câmpina, echipa de campanie îşi va continua activităţile la Piteşti, Râmnicu Vâlcea etc.


"Mars pentru donarea de organe! Membrii ATR si motociclistii, actiune de amploare in orasul Campina! " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gheorghe Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Saptamana Sanatatii, 15-20 octombrie 2012

Pikaso Events vă invită în perioada 15-20 octombrie în Pasajul Universității să sărbatorim împreuna cea de-a 5-a ediție a Săptămânii Sănătății, eveniment ce își propune să ofere(...) citeste mai departeVicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr. Calin Bumbulut, a fost ales presedinte al(...)

UEMO (L'Union Européenne des Médecins Omnipraticiens/Médecins de Famille) este cea mai reprezentativă organizație internațională, neguvernamentală și independentă a medicilor generaliști(...) citeste mai departeMasuri dispuse pentru blocarea utilizarii produselor HexiPharma

Astăzi, 12 mai a.c., la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică de la nivel naţional. citeste mai departeMinisterul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în(...)

“Începând din 1 iunie 2011, două reguli foarte importante au fost introduse în sistemul de organizare spitalicesc. Este vorba despre clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie de(...) citeste mai departeMinistrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Pentru perioada următoare, dr. Raed Arafat preia atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al(...) citeste mai departe