Studentii medicinisti, incurajati sa practice medicina in Romania

Studentii medicinisti, incurajati sa practice medicina in Romania
Proiectul intitulat „Program de stagii de practică în terapie intensivă și de consiliere
profesională pentru studenți la medicină”, aflat în ultima sa etapa, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, a oferit grupului țintă informații și sfaturi avizate, atât de necesare în cristalizarea aspirațiilor profesionale, pe tot parcursul său. Cei douăzeci de studenți câștigători ai stagiului de pregătire practică în cadrul Spitalului Bichat Claude Bernard, din Paris, au declarat că „a fost o experiență unică și cu siguranță memorabilă”.

Vorbind despre influența acestui program asupra opțiunilor de alegere a viitoarei specialități, Cristina Coman, studentă, declară că “alegerea celei mai potrivite specializări pentru orice student la medicină presupune cunoașterea cât mai în detaliu a opțiunilor. Acest stagiu de practică mi-a oferit ocazia de a vedea ce se întamplă efectiv în secțiile de Terapie Intensivă și de a participa alături de echipa de anestezie la multiple operații, am primit răspunsuri și explicații la toate întrebările și, mai ales , poate cel mai important, a fost o experiență "hands-on" cu deprinderea abilităților practice”.

Astfel, proiectul își extinde aria grupului țintă, deoarece pe lângă beneficiarii direcți, viitori pacienți ai acestor tineri studenți la medicină vor avea posibilitatea de a fi diagnosticați și tratați de tineri medici care au avut oportunitatea de interacționa și cu alte sisteme medicale europene. Studenții participanți la stagii, practic, au avut posibilitatea de a înțelege că medicina este o specialitate în continuă schimbare și deschidere.

Dr. Laura Constantinescu, în calitatea sa de coordonator al tutorilor de practică în cadrul acestui program, declară că “Proiectul s-a născut din nevoia acută de medici specialiști în anestezie și terapie intensivă; România, sistemul sanitar românesc, a pregatit și a exportat prea multi medici ai acestei specialități. Trebuie găsite modalități de motivare pentru studenții mediciniști de a alege să practice medicina în România, iar acest proiect reprezintă o verigă de început. Studenții participanți au dat dovada de o vie curiozitate, implicare, motivare și aplicare a solidelor cunoștințe teoretice în practica medicală. Managerul proiectului, Conf.dr. Dana Tomescu, alaturi de echipa sa, și-au văzut așteptările concretizate”.

Acest proiect este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare şi creşterea adaptabilităţii la primul loc de muncă relevant pentru 150 de studenti la medicină.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Studentii medicinisti, incurajati sa practice medicina in Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Laura Ilie
Email:marketing@bioclima.ro
Telefon:0766 537 670

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Durerea orofaciala – tema principala a celui de-al doilea Congres National de Durere, Iasi,(...)

În fiecare an, Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP) aduce în atenția publicului și a specialiștilor unul dintre aspectele legate de durerea cronică(...) citeste mai departeCNAS: Asiguratii care au primit certificate provizorii pot solicita cardurile europene de asigurari(...)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate informează asiguraţii care au primit certificate provizorii în locul cardurilor europene de asigurări de sănătate, că pot(...) citeste mai departeDezbatere publică pe tema Contractului-cadru, la CNAS

Miercuri, 2 martie 2011, ora 17:00, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (sala de conferinţe, mezanin), se va desfăşura dezbaterea publică referitoare la(...) citeste mai departeInaugurarea primului tronson al noii UPU a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore(...)

Ministrul Sănătății, Dr. Nicolae Bănicioiu și Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii face un apel catre toti reprezentantii directiilor de sanatate publica sa puna(...)

În urma avertizării de cod galben de inundaţii pentru mai multe judeţe ale ţării, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu face un apel către toţi(...) citeste mai departe