Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie 2015, cu reprezentanţii SANITAS. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum şi propunerile federaţiei privind soluţionarea acestora.

Principalele subiecte dezbătute la întâlnirea de astăzi au fost Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din Direcțiile de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății consideră că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale și complexității atribuțiilor la locul de muncă. În acest sens, mărirea salarială de 25%, aplicată începând cu data de 1 octombrie 2015, reprezintă doar primul pas în această direcție.

În cadrul acestei întâlniri a fost analizată şi situaţia angajaţilor din Direcțiile de Sănătate Publică, medicină şcolară şi din Centrele de Transfuzie Sanguină privind salarizarea acestora conform Anexei nr. 1 din Ordonanţa nr. 17 /2008, cu modificările şi completările ulterioare, dar şi necesitatea dezvoltării acestor sectoare.


"Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii SANITAS" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al IX-lea Congres National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular cu(...)

Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic(...) citeste mai departeCOPAC: Solicitam autoritatilor sa ia masuri in cazul medicamentelor care lipsesc de pe piata!

București, 22 iunie 2016. În România, tratamentul a devenit o misiune imposibilă. Mii de medicamente vor fi retrase din România, sute de mii de cutii și flacoane iau calea exportului, în vreme ce(...) citeste mai departePentru a creste rata de supravietuire, pacientii cu melanom malign sau cancer gastric au nevoie de(...)

Progresele stiintifice in terapiile oncologice cu rezultate promitatoare pentru melanomul malign, cancerul de san, cancerul digestiv, cancerul pulmonar sau de prostata, precum si rezultatele(...) citeste mai departeConferinta Dezbatere Drepturile Pacientilor – intre teorie si practica, 21 aprilie 2015, Sala Avram(...)

Comisia pentru Drepturile omului, culte și minorități și Comisia pentru Sănătate Publică ale Senatul României, au onoarea să vă invite la Conferinţa Dezbatere Drepturile Pacienţilor – între teorie şi(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Intalnire cu reprezentantii asociatiilor de pacienti

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană și Președintele CNAS, Cristian Bușoi, s-au întâlnit astăzi, 09.01.2014, cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi(...) citeste mai departe