10 pasi spre o cariera medicala de succes

10 pasi spre o cariera medicala de succes
București, 9 decembrie 2015. Un număr de 160 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București au finalizat stagiile de pregătire practică, cursurile de malpraxis și comunicare și au fost consiliați în carieră în cadrul proiectului „10 pași spre o carieră medicală de success”. Proiectul a fost derulat de Spitalul Universitar de Urgență Elias, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Timp de 6 luni, studenți din anii II, III, IV și V au făcut stagii în cadrul a opt clinici cu următoarele specialități: Obstretică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie și Medicină de recuperare. Studenții au urmat și cursuri de legislație medicală si de comunicare și au beneficiat de consiliere psihologică și orientare profesională. După finalizarea stagiilor și a cursurilor, studenții au susținut prezentări, pe baza cărora au fost selectați cei 30 care au primit premii în valoare de 2500 lei.

„Ne-am dorit de la început să oferim studenților o perspectivă globală atât asupra celor opt specialități, dar și a ceea ce înseamnă să fii medic. Studenții au trecut prin toate cele opt clinici, fiecare grupă de 16 studenți fiind supravegheată și îndrumată de un tutore, medic din spitalul nostru. Pentru a descoperi ceea ce li se potrivește, studenții trebuie să experimenteze cât mai mult, iar stagiile organizate și supravegheate de tutori îi ajută foarte mult. Din acest motiv, am încheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și vom continua stagiile de prectică și în anii următori”, a declarat dr. Simona Vlădăreanu, managerul proiectului „10 pași spre o carieră medicală de succes”.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, a fost derulat pe o perioadă de 6 luni (iulie-decembrie 2015), având ca obiectiv principal creșterea ocupabilităților absolvenților facultăților de medicină prin dezvoltarea abilităților profesionale ale studenților în domeniu și prin corelarea programelor de studii cu programele de învățare practică în spitale din România.

Proiectul „10 pași către o carieră medicală de succes” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"10 pasi spre o cariera medicala de succes" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminița Vâlcea
Email:luminita.valcea@gmail.com.
Telefon:0722.975.314

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

MS a demarat negocierile pentru incheierea contractului colectiv de munca la nivel de sector

Ministerul Sănătăţii a demarat astăzi, 23 noiembrie 2013, negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector, urmând ca acesta să devină efectiv în momentul(...) citeste mai departeFinantare europeana pentru informatizarea schimbului de documente referitoare la asistenta medicala(...)

CNAS a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare de aproape 1 milion euro pentru proiectul informatic Open Source Healthcare Insurance Gateway for EESSI (OSHIG). citeste mai departeGala Crucea Roşie, Ediția a V-a

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România va organiza, în 23 septembrie 2012, Gala Crucea Roşie, Ediția a V-a. Obiectivul acestui eveniment este strângerea de fonduri pentru(...) citeste mai departeVaccinarea antigripala, necesara pentru persoanele cu risc crescut de a dezvolta complicatii legate(...)

Având în vedere debutul la nivel național a circulației virusului gripal, specialiștii recomandă continuarea vaccinării antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special(...) citeste mai departeCrucea Rosie Romana si Cruciani - impreuna pentru ajutorarea copiilor care sufera de foame

Un celebru brand italian susține programul Banca de Alimente al Crucii Roșii Române. Campania Cruciani se desfăşoară sub sloganul „Hranește un vis, o lume fără foame!” și constă în(...) citeste mai departe