Informare a Ministerului Sanatatii cu privire la controalele efectuate de catre inspectorii sanitari in spitale in 2016

Informare a Ministerului Sanatatii cu privire la controalele efectuate de catre inspectorii sanitari in spitale in 2016
În primele 4 luni ale acestui an, Ministerul Sănătății (MS) a dublat numărul de controale efectuate de către inspectorii sanitari în spitale față de aceeași perioadă a anilor 2014 și 2015.

Astfel, dacă în primele luni ale anului 2014, inspectorii sanitari au realizat un număr de 356 controale, în 2015 numărul acestora a fost de 407, iar în anul 2016 numărul de controalelor executate s-a dublat la 870. Și durata acțiunilor de control a crescut semnificativ, în 2016 realizându-se verificări și reverificări care s-au desfășurat pe durata a trei luni (ianuarie-martie).

Menționăm că aceste controale au vizat atât spitalele publice, cât și cele private indiferent dacă acestea se află în administrarea MS sau a autorităților locale. Controalele se efectuează în toate compartimentele și secțiile din spitale.

Mai mult, în anul 2016, inspectorii sanitari au administrat de peste 6 ori mai multe amenzi față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv dacă în 2015 au fost date 83 de amenzi, în 2016 numărul acestora a crescut la 571. Și cuantumul amenzilor a crescut de aprox. 5 ori, de la 104 605 lei (2015) la 501 500 lei (2016).

Tot în acest an, ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control în mai multe misiuni de verificare față de aceeași perioadă a anilor 2014 și 2015.

Inspectorii sanitari vor continua efectuarea acţiunilor de control și recontrol la fiecare termen impus, pentru a verifica ducerea la îndeplinire și modalitatea de respectare a măsurilor dispuse. Până la sfârşitul anului 2016 toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor transmite Inspecției Sanitare de Stat rapoarte lunare privind rezultatele acţiunilor de recontrol, în vederea monitorizării acestora.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Informare a Ministerului Sanatatii cu privire la controalele efectuate de catre inspectorii sanitari in spitale in 2016" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In Saptamana Europeana a Imunizarii, specialistii subliniaza, inca o data, importanta preventiei(...)

Cu ocazia Săptămânii Europene a Imunizării, în cadrul platformei “Împreună pentru viață – sănătate prin cunoaștere”, specialiștii trag un nou semnal de alarmă cu privire la(...) citeste mai departePozitia Ministerului Sanatatii cu privire la unele informatii aparute in mass-media referitoare la(...)

Ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media cu privire la acuzaţiile pe care cinci dintre angajaţii IML Cluj le aduc directorului interimar, Ministerul Sănătăţii doreşte să facă(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii:Recomandari pentru temperaturi ridicate

Ca urmare a informării meteorologice a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru perioada 12-14 august anul curent, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat direcţiilor de(...) citeste mai departeParteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Boli Rare

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății a semnat cu Asociatia Nationala pentru Boli Rare un parteneriat în vederea implementarii Planului National de Boli Rare în România. citeste mai departeMasurile igienico-sanitare instituite dupa decesul copilului suspect de meningita meningococica de(...)

În urma decesului copilului în vârstă de 4 ani internat la Spitalul Municipal Motru cu diagnostic de suspiciune de meningită meningococică, Direcția de Sănătate Publică Gorj a efectuat o(...) citeste mai departe