Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania! - scrie ComunicateMedicale.ro

Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!

Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!
In 16 iulie 1996, prin Decizie a Judecatoriei Sector 1, ia fiinta Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR); in urma unui an de demersuri ale grupului de initiativa (21 de pacienti cu transplant si donatori) si cu suportul consultativ al prof. dr. Mihai Lucan.

Din 16 iulie 2014, Asociatia Transplantatilor din Romania dedica ziua de 16 iulie Donatorului de organe.

Luna iulie 2016 este speciala, deoarece in aceasta luna Asociatia Transplantatilor din Romania implineste 20 de ani de activitate, iar noi, membrii asociatiei, DEDICAM intreaga luna iulie Donatorilor de organe, stiuti si nestiuti.

Spiritul lunii iulie 2016, Luna Donatorului de organe, va fi acela al recunostintei, multumirii si comemorarii.

In 20 de localitati din tara, membrii ATR, beneficiari ai unui transplant, vor organiza ceremonii religioase de pomenire a Donatorilor – Ingeri, la care invitam sa participate pe toti cei care doresc.

Alaturi de pacienti cu transplant si cei cu nevoie de transplant, vor participa la ceremonii donatori, familii de donatori, medici specialisti, coordonatori de transplant, iar acolo unde este posibil, ceremoniile vor avea loc in bisericile din spitale, acolo unde speranta se transforma in sansa, iar moartea in viata.

Pentru ca Oradea este principalul reper in ceea ce priveste activitatea de donare, prima ceremonie va avea loc la Oradea, vineri 1 iulie, ora 11, la “Biserica cu Luna” din centrul orasului.

Rugam pe toti cei care doresc sa ia parte la eveniment sa se considere invitati.


"Luna iulie 2016, Luna Donatorului de organe in Romania!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gheorghe Tache
Email:astranrom@gmail.com
Telefon:0762244821

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de schimbare din funcţia de director general al Institutului(...)

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de schimbare din funcţia de director general al Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie(...) citeste mai departeNou program de interes naţional, "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice"

La propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat un program care vizează dezvoltarea unei reţelei de cămine pentru persoane(...) citeste mai departeCNAS: Numarul serviciilor medicale acordate cu cardul este in crestere

Monitorizarea zilnică realizată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), indică faptul că de la o zi la alta serviciile medicale validate cu cardul naţional de asigurări de sănătate câştigă(...) citeste mai departeDiferentele dintre o Asigurare Privata de Sanatate si Cardul European de Sanatate

Institutul Național de Statistică (INS) arată că în anul 2012, peste 11 milioane de români au calătorit în Uniunea Europeană pentru vacanțe sau business, dar și în Statele Unite ale Americii, Asia(...) citeste mai departeAcad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul U.M.F. “Carol Davila” - premiat la Gala Sanatatii,(...)

Acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a fost distins cu un premiu în cadrul Galei Sănătăţii, ediţia a IV-a, eveniment ce a avut(...) citeste mai departe