Investitia directa in Romania in activitati de cercetare si dezvoltare a companiilor din industria producatoare de medicamente inovatoare este de peste 77 de miloane de Euro

Investitia directa in Romania in activitati de cercetare si dezvoltare a companiilor din industria producatoare de medicamente inovatoare este de peste 77 de miloane de Euro
Producătorii de medicamente originale prezenți pe piață românească au investit 77,1 milioane de euro în anul 2014 în România, majoritatea în activități de cercetare şi dezvoltare în medicină şi în proiecte derulate în sprijinul pacienților şi al comunității medicale, arată rezultatele unui studiu realizat de PwC România pentru Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

,,Companiile producătoare de medicamente originale creează locuri de muncă, plătesc taxe şi impozite, au un impact concret, cuantificabil la nivel social şi economic Prioritar însă, membrii ARPIM răspund misiunii de a creşte accesul pacienților la inovație. Investesc constant în cercetare şi dezvoltare în România şi sprijină demersurile comunităților de pacienți în direcția informării şi educării medicale”, a declarat Călin Gălăşeanu, preşedintele ARPIM.

Dincolo de investițiile în cercetarea medicală, conform studiului, amprenta industriei producătoare de medicamente la nivel economic şi social în anul 2014 este definită şi de:

Contribuții directe şi indirecte în valoare de 911 milioane de euro la PIB-ul țării;
Contribuții directe în valoare de 313 milioane de euro în taxe şi impozite, dintre care suma de 240 milioane de euro prin plata suprataxei clawback;
Crearea a 16.700 de locuri de muncă, atât direct, cât şi indirect în cadrul companiilor care furnizează bunuri şi servicii producătorilor de medicamente originale.

,,În anul 2014, din totalul de 77,1 milioane de euro investiți în România, 30,8 milioane au fost alocați desfăşurării de studii clinice în arii terapeutice precum hematologie, oncologie, cardiologie, boli infecțioase sau neurologie. În acest context, investițiile industriei farmaceutice la capitolul inovației în România, dincolo de cifre, s-au dovedit a fi salvatoare de vieți pentru pacienți. Prin studii clinice, aceştia au avut acces la medicamente inovatoare şi au primit astfel o nouă şansă în lupta cu boala”, a menționat Călin Gălăşeanu, preşedinte ARPIM.

37,5 milioane de euro au fost investiți în programe de prevenție şi de educație medicală destinate asociațiilor de pacienți şi comunității de profesionişti medicali din România. În anul 2014, companiile membre ARPIM au susținut 110 campanii de prevenție, testare, monitorizare care au fost în beneficiul a peste 200.000 pacienți.

,,Sistemul românesc de sănătate se află într-o profundă criză, iar nevoile comunităților de pacienți şi ale celei medicale nu îşi găsesc întotdeauna răspuns în demersurile autorităților. Sunt nenumărate campanii de prevenție şi de informare ale asociațiilor de pacienți sau inițiative care susțin nivelul de informare a populaţiei asupra bolilor şi a factorilor de prevenţie în care companiile membre ARPIM au investit în încercarea de a sprijini în cele din urmă sistemul de sănătate românesc”, a adăugat Călin Gălăşeanu.

Studiul ,,Impactul industriei producătoare de medicamente inovatoare în România” are la bază datele furnizate în anul 2015 de 80% dintre companiile membre ARPIM.

###
Despre ARPIM

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) -www.arpim.ro- este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 29 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al Asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.
ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.
Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Alcon, Amgen, Angelini Pharmaceuticals, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, A. Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharma Services Romania, Novo Nordisk Farma, Pfizer, Roche, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Shier, Takeda Pharmaceuticals, UCB Pharma, Vifor Pharma.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Investitia directa in Romania in activitati de cercetare si dezvoltare a companiilor din industria producatoare de medicamente inovatoare este de peste 77 de miloane de Euro" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Marcu
Email:alina.marcu@imagepr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Tehnologia revolutioneaza sistemul medical si industria farmaceutica. iCEE.health revine in(...)

Lansat acum trei ani ca secțiune dedicată inovației în sănătate la iCEE.fest, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth – fiind singurul eveniment în inovație în sănătate din(...) citeste mai departeVoceaPacientului si Perfect Tour stimuleaza initiativa ta pentru imbunatirea sistemului de sanatate.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna daruieste si tu o „Initiativa pentru sanatate" in cadrul noii campanii VoceaPacientului.ro. Drumul de la vorbe la fapte e adesea lung, insa intotdeauna incepe cu(...) citeste mai departeWorkshop-ul NATO in domeniul telemedicinei se va desfasura in perioada 3-4 septembrie 2012, la(...)

În perioada 3-4 Septembrie 2012, România găzduiește, sub patronajul președintelui Camerei Deputaților domnul Valeriu Zgonea, workshop-ul de cercetare “Către o capabilitate multinaţională(...) citeste mai departeDirectia de Sanatate Publica Suceava a transmis in 19 decembrie 2013 o informare catre MS privind(...)

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis în cursul zilei de azi, 19 decembrie 2013, o informare către MS privind situaţia Maternităţii Rădăuţi, ca urmare a anchetei epidemiologice(...) citeste mai departe16 iulie, Ziua Donatorului. Ministerul Sanatatii are ca prioritate sustinerea medicinei de(...)

Ministerul Sănătăţii face toate demersurile necesare pentru facilitarea şi dezvoltarea unui domeniu esenţial al medicinei moderne – medicina de transplant. citeste mai departe