Colegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor

Colegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor
Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită întregului corp medical să susțină demersul Federației Solidaritatea Sanitară privind gărzile medicilor.

Această problemă nu este una de natură strict sindicală, fiindcă implică statutul profesioniștilor din Sănătate și calitatea actului medical. Respectarea legislației europene în domeniul muncii și asigurarea condițiilor de muncă sunt extrem de importante pentru asigurarea calității actului medical.

Respectarea legislației din domeniul muncii nu poate fi negociată. Cerem autorităților să respecte legile și demnitatea medicilor, să aibă în vedere că reglementarea corectă a acestei probleme este în beneficiul publicului larg, nu doar a unei categorii profesionale.

Societatea românească trebuie să facă față crizei de personal din Sănătate, accentuată de migrația cadrelor medicale, pe piața concurențială a forței de muncă din interiorul Uniunii, în condițiile în care peste 80% dintre tinerii care studiază medicina la nivel de rezidențiat și facultate iau în considerare părăsirea țării, conform unei cercetări sociologice efectuate de Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București. Campaniile de discreditare a medicilor și de învinovățire a breslei, derulate de unele medii, nu pot acoperi realitatea, ci doar accentuează fenomenul migrației.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a luat această poziție fiind îndreptățit de lege să apere demnitatea și să promoveze drepturile membrilor săi în toate sferele de activitate, asigurând respectarea de către aceștia a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică.

Biroul Executiv al CMMB


"Colegiul Medicilor din Bucuresti sustine Federatia Sanitara in demersul privind garzile medicilor" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Societatea Romana de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS organizeaza cursul Hands on intre 5-7 iulie(...)

Societatea Romȃnǎ de Neurochirurgie cu sprijinul WEDNS (Societatea Neurochirurgicalǎ Walter E. Dandy) organizeazǎ, pentru prima datǎ ȋn București, ȋntre 5 și 7 iulie 2013, la Institutul Național de(...) citeste mai departeSambata, bucurestii sunt invitati sa doneze sange in Parcul Herastrau

Asociatia React si Vodafone Romania anunta organizarea unei sesiuni mobile de donare de sange sambata, 10 mai 2014, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), intre orele 11.00 -15.00. Aceasta(...) citeste mai departeFiliala Oltenia a Asociatiei de Lupta impotriva Bolii Parkinson, inaugurata la Targu-Jiu

Pe 3 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, a fost anunțată inaugurarea Filialei Oltenia a Asociației de Luptă împotriva Bolii Parkinson, filială care va funcționa(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii s-a intalnit astazi cu reprezentantii pacientilor care necesita tratament cu(...)

În cadrul acestei întâlniri, ministrul Sănătății le-a informat pe reprezentantele asociației de pacienți prezente despre stadiul aprovizionării cu imunoglobulină și măsurile pe care le va întreprinde(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a decis demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan din(...)

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a decis miercuri demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan”, Roberto Lazăr, după ce a constatat disfuncţionalităţi în funcţionarea(...) citeste mai departe