Acord-cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practica a studentilor, semnat intre Primaria Capitalei si cinci Universitati din Bucuresti, printre care si UMF Carol Davila

Acord-cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practica a studentilor, semnat intre Primaria Capitalei si cinci Universitati din Bucuresti, printre care si UMF Carol Davila
Primarul General, Gabriela Firea, si rectorii a cinci universitati de prestigiu din Capitala au semnat un acord-cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practica in cadrul programelor de studii universitare de licenţa şi master pentru un numar maxim de 40 de studenti pentru fiecare dintre universitati.

Este vorba de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, rectorul Universitatii de Arhirectura si Urbanism Ion Mincu, prof.dr.arh. Marian Moiceanu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, acad. Ioanel Sinescu, rectorul Academiei de Stiinte Economice, prof.univ.dr. Niculae Istudor, rectorul Universitatii Bucuresti, prof. univ. dr. Romita Iucu-Bumbu.

Reprezentantii universitatilor prezente i-au multumit Primarului General pentru aceasta initiativa, considerand ca o colaborare mai stransa intre mediul universitar si administratia locala era imperios necesara. Gabriela Firea a dat asigurari ca va avea intalniri regulate cu toate universitatile de stat din Bucuresti si se va implica constant in dezvoltarea invatamantul superior din Capitala.

Primarul General, Gabriela Firea: “Am fost mereu preocupata de situatia sistemului educational, calitatea acestuia se reflecta direct asupra vietii noastre, a tuturor. Imi doresc foarte mult ca aceasta colaborare sa functioneze, iar intalnirea de astazi este doar primul pas. Voi avea discutii cu rectorii tuturor universitatilor bucurestene. Am dorit sa discut in primul rand cu dumneavostra pentru ca Univeristatea Bucuresti, SNSPA si ASE au facultati de administratie publica, cu Universitatea de Medicina si Farmacie pentru ca Primaria are in subordine 19 spitale, iar cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism pentru ca profesorii acesteia sunt membri in Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.”
De asemenea, Gabriela Firea a adaugat ca un astfel de program de internship realizat la nivelul Primariei poate fi extrem de folositor studentilor si "ne va aduce avantaje si noua, intrucat suntem interesati sa atragem alaturi de noi tineri pasionati, energici, care sa doreasca sa se implice in administratia publica. Romania are nevoie de specialisti in administratie publica si nu doar la nivel central, cat mai ales la nivel local. Va asigur ca va voi intoarce vizita si va asigur ca am toata deschiderea."

Documentele care stau la baza acordului stabilesc cadrul general in care se vor organiza şi desfaşura stagiile de practica pentru studenţi și masteranzi cu respectarea prevederilor legale.

Acordurile-cadru au fost incheiate pe o perioada de 3 ani, iar Primaria Municipiului Bucuresti va realiza planul de desfaşurare al practicii impreuna cu partenerii de practica, respectiv cele cinci universitati.
In cadrul intrevederii au fost discutate mai multe probleme cu care se confrunta cele cinci universitati, una dintre acestea fiind locurile insuficiente din caminele campusurilor universitare.

Gabriela Firea dat asigurari ca va promova un proiect prin care studentii care nu au loc in camine sa primeasca o subventie din partea Municipalitatii care sa acopere o parte din chirie. Primarul Capitalei a precizat ca este vorba despre o solutie temporarea pana la construirea de noi camine."Acord-cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practica a studentilor, semnat intre Primaria Capitalei si cinci Universitati din Bucuresti, printre care si UMF Carol Davila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:birouldepresapmb@gmail.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii va demara primul program de screening al cancerului de san

Pentru prima oară, la începutul anului 2018, în România va fi demarat Programul pilot de depistare precoce a cancerului de sân, care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 21(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a vizitat Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a efectuat azi o vizită la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, care a coordonat în perioada Sărbătorilor Pascale acţiunile de intervenţie de urgenţă în (...) citeste mai departeProducatorii de medicamente cer masuri imediate pentru salvarea medicamentelor ieftine, cat si a(...)

BUCUREŞTI, 16 mai 2018 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) și Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) cer Ministerului Sănătăţii și(...) citeste mai departeDezbaterea privind noul contract-cadru pentru anii 2013–2014 s-a desfasurat in data de 21 martie(...)

Dezbaterea “Noul contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014” a reusșit să le ofere pacienților din(...) citeste mai departeIn Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie mai sunt internati trei copii diagnosticati(...)

Astăzi, 9 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). citeste mai departe