Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017
„2011 este anul în care am fost invitat prima dată să particip la Zilele Institutului Fundeni și de atunci vin în fiecare an să fiu alături de cadrele medicale și pacienții acestei instituții. Spitalul Clinic Fundeni este parte a platformei în care activează trei unități medicale care fac excelență în Sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a subliniat că toate autoritățile sanitare implicate au determinarea să ofere condiții specialiștilor pentru a face performanță, în beneficiul pacienților.

Astfel, în această perioadă, Ministerul Sănătății desfășoară împreună cu Banca Mondială un program în valoare de 38 milioane de euro, prin care mai multe unități sanitare vor fi dotate cu acceleratoare liniare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice.

„Anunț în premieră conducerea institutului că am solicitat Agenției de Energie Atomică din Viena să demareze evaluarea la Institutul Clinic Fundeni, astfel încât unul din acceleratoarele liniare achiziționate prin acest program să fie montat aici”, a declarat ministrul Sănătății.

„Mai mult, astăzi deschidem ofertele în cadrul licitației de achiziție pentru 12 aparate computer tomograf și alte 21 aparate RMN cu care vom dota spitalele județene ce nu au un astfel de echipament, conform măsurilor din Programul de Guvernare”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Institutul Fundeni, reprezintă o adevărată platformă de sănătate recunoscută nu numai pe plan național, dar și European care s-a remarcat prin inițiative și premiere medicale extraordinare Ministerul Sănătății a susținut și va susține și anul acesta investițiile din această unitate medicală.


"Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii
Email:presa2@ms.ro
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Simpozionul Asociatiei Romane de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic, 25-28(...)

Simpozionul Asociaţiei Române de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic se va desfășura în perioada 25-28 martie 2015, la World Trade center București. citeste mai departeProiectul pilot de educatie medicala si prim-ajutor pentru copii Sunt primul ajutor – va continua(...)

Bucureşti, 26 mai Luni, 25 mai 2015 a fost lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în prezenţa Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, site-ul de educaţie medicală şi prim-ajutor pentru(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a publicat lista cu posturile vacante in sistemul sanitar

Personalul din unităţile sanitare eligibile pentru accesarea noului program guvernamental de finanţare a căminelor pentru persoane vârstnice au la dispoziţie posturile vacante pentru care pot opta la(...) citeste mai departeMinistrii Sanatatii din UE sustin pozitia Romaniei referitoare la problema exportului paralel de(...)

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a participat astăzi, la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului miniștrilor UE pentru Sănătate. citeste mai departeMinisterul Sanatatii intentioneaza sa investeasca 8 milioane de lei pentru reabilitarea(...)

În acest an, Ministerul Sănătăţii intenţionează să investească 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino. citeste mai departe