Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017
„2011 este anul în care am fost invitat prima dată să particip la Zilele Institutului Fundeni și de atunci vin în fiecare an să fiu alături de cadrele medicale și pacienții acestei instituții. Spitalul Clinic Fundeni este parte a platformei în care activează trei unități medicale care fac excelență în Sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a subliniat că toate autoritățile sanitare implicate au determinarea să ofere condiții specialiștilor pentru a face performanță, în beneficiul pacienților.

Astfel, în această perioadă, Ministerul Sănătății desfășoară împreună cu Banca Mondială un program în valoare de 38 milioane de euro, prin care mai multe unități sanitare vor fi dotate cu acceleratoare liniare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice.

„Anunț în premieră conducerea institutului că am solicitat Agenției de Energie Atomică din Viena să demareze evaluarea la Institutul Clinic Fundeni, astfel încât unul din acceleratoarele liniare achiziționate prin acest program să fie montat aici”, a declarat ministrul Sănătății.

„Mai mult, astăzi deschidem ofertele în cadrul licitației de achiziție pentru 12 aparate computer tomograf și alte 21 aparate RMN cu care vom dota spitalele județene ce nu au un astfel de echipament, conform măsurilor din Programul de Guvernare”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Institutul Fundeni, reprezintă o adevărată platformă de sănătate recunoscută nu numai pe plan național, dar și European care s-a remarcat prin inițiative și premiere medicale extraordinare Ministerul Sănătății a susținut și va susține și anul acesta investițiile din această unitate medicală.


"Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele Institutului Fundeni 2017" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii
Email:presa2@ms.ro
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016

Ministerul Sănătății a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă în perioadele reci si cu fluctuații de(...) citeste mai departeRomania este reprezentata in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al OMS pentru Europa

Incepand din aceasta toamna, dupa mai bine de 10 ani, Romania are un reprezentant in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa. citeste mai departeMinisterul Sanatatii cauta specialisti pentru proiectul Buna Guvernare prin Integritate si(...)

Ministerul Sănătății caută specialiști de expertiză pentru proiectul ”Bună Guvernare prin Integritate și Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc”, potrivit unui anunț afișat pe pagina de(...) citeste mai departeCristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii (MEP Heart Group) din Parlamentul(...)

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii, ocupând aceasta poziție alături de eurodeputata britanica Linda McAvan. Grupul are în componenţa 62 de deputati(...) citeste mai departeDecizie definitiva in procesul dintre familia actorului Toni Tecuceanu si Institutul National de(...)

Decizia definitiva si irevocabila, din data de 20.06.2014, certifica faptul ca Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” a procedat corect – in conformitate cu normele juridice(...) citeste mai departe