Sala de operatie noua, la spitalul Cantacuzino

Sala de operatie noua, la spitalul Cantacuzino

Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino, una dintre cele 19 instituții medicale aflate în administrarea ASSMB, are începând de astăzi, o sală de operație complet nouă, în cadrul secției de Chirurgie generală.

Astfel, una dintre cele patru săli de operație a fost complet reabilitată, în urma unei donații, în valoare de 400.000 de euro, făcută de doamna Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Din aceeași donație, secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuților.

Aparatura din blocul operator al secției de Chirurgie este de ultimă generație și a fost achiziționată din fondurile Primăriei Municipiului București. Din această săptămână, medicii sunt pregătiți să opereze în condiții moderne.

Celelalte trei săli de operație din secția de Chirurgie generală vor fi reabilitate și ele, în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului București, prin ASSMB, a alocat în 2017, un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate.

Donația de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizată prin intermediul domnului Ion Balș, executorul testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu.


"Sala de operatie noua, la spitalul Cantacuzino" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de Presa al ASSMB
Email:birouldepresa@assmb.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Gala Medica 2013 si-a desemnat castigatorii

Cea de a V-a editie a Galei Medica si-a desemnat, in data de 19 iunie 2013, castigatorii in cadrul unui eveniment la care au fost prezenti Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, dr. Raed Arafat,(...) citeste mai departeNoi abordari terapeutice ale pacientelor informate. O abordare teoretica si practica a diverselor(...)

Peste 250 de specialiștii dermato-venerologie, ginecologie și chirurgie plastică s-au reunit pe 3 octombrie la București într-un simpozion organizat de Solartium Group alături de Societatea Română de(...) citeste mai departePreventia obezitatii infantile, prioritate a Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Obezitatea în rândul copiilor reprezintă o reală amenințare pentru sănătatea acestora, pe termen lung. Copiii supraponderali și obezi pot avea aceleași probleme de sănătate și la maturitate, la care(...) citeste mai departeEfectele deshidratarii asupra organismului

Deshidratarea denumește prezența unui deficit de apă din corp, când aportul de fluide și apă (inclusiv din mâncare) este insuficient pentru ca organismul să fie hidratat corespunzător. Această(...) citeste mai departeS-a incheiat procedura de licitatie electronica pentru achizitia vaccinului antigripal

Procedura de licitație electronică, cea mai importantă etapă a achiziției pentru vaccinul antigripal, s-a încheiat în data de 16 noiembrie. În urma acestei proceduri, vaccinul va putea fi(...) citeste mai departe