Pledeaza pentru drepturile tale ca pacient!

Pledeaza pentru drepturile tale ca pacient!
București, 04.12.2017. Pacienții trebuie să știe că asociațiile de pacienți îi pot susține de câte ori au nevoie. Fiecare dintre noi poate ieși public și susține că nu are tratament sau că nu a fost tratat corespunzător în sistemul de sănătate.

Implicarea fiecăruia dintre noi poate schimba lucrurile în sistem!
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, cu sprijinul Ambasadei Franței, lansează proiectul „Pledează pentru drepturile tale ca pacient!”.

Proiectul va cuprinde o campanie de informare ce va avea ca figuri centrale șase pacienți – lideri de asociații de pacienți din COPAC, care își vor face publică povestea de pacient si ce motivație au avut să se implice în mișcarea pacienților, o cercetare în urma căreia va fi elaborat un raport cu titlul „Starea națiunii – principalele probleme ale sistemului de sănătate – perspectiva pacienților”, un training cu reprezentanții mass-media, trei întâlniri zonale la Cluj, Iași și Craiova.

În cadrul proiectului vom realiza și o cercetare asupra principalelor probleme cu care se confruntă pacienții cronici. Invităm toți pacienții care doresc să ne spună cu ce probleme s-au confruntat să completeze chestionarul aflat pe https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVZJxD9NM2i5bgU9mKwY-w3OKTiVJFiwif7zn_mAvUmpnE-A/viewform?c=0&w=1

Ștefan Răduț este un fost pacient cu tuberculoză MDR (multidrog rezistentă). Cei doi ani de tratament dur în urma cărora i-a fost afectat și auzul și a suferit și o operație pe plămâni nu l-au îngenunchiat, și a rămas același om bun. În plus, acum este mai determinat ca niciodată să sprijine alți pacienți, pentru ca traseul prin care a trecut el să fie unul mai lin.

„Pentru mine asociația a reprezentat și reprezintă rostul meu în viață. Când am descoperit asociația am descoperit și menirea mea pe pământ. Cred că implicarea într-o asociație de pacienți îi poate ajuta în primul rând să-și rezolve niște probleme pe care le au și apoi vor avea prilejul să ajute alți oameni și asta e minunat. Așa că, pacienți din toate colțurile ţării, uniți-vă!”, spune Ștefan.

De asemenea, vă invităm să vă implicați în campanie și în activitatea asociațiilor de pacienți și să ne scrieți pe adresa copac@copac.ro.

Vă invităm alături de noi în următoarele trei luni și să susțineți campania de informare din cadrul proiectului „Pledează pentru drepturile tale ca pacient!

Mai multe detalii despre campanie puteți găsi pe www.pledeaza.copac.ro.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Pledeaza pentru drepturile tale ca pacient!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminița Vâlcea
Telefon:0722975314

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primarul General, Gabriela Firea: Am semnat astazi cu Asociatia Colectiv un protocol pentru(...)

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astăzi, la sediul Municipalităţii, cu preşedintele Asociaţiei Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, şi cu managerul Spitalului „Sf. Ioan”, dr. Robert Agafiţei,(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a deblocat cinci posturi in cadrul Agentiei Nationale de(...)

Agenţia Naţională de Transplant va scoate la concurs cinci posturi după ce ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat deblocarea acestora. citeste mai departeDeschiderea anului universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din(...)

Marți, 1 octombrie 2013, începând cu ora 9:00, va avea loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce se va(...) citeste mai departeCongresul Mondial de Alergologie si Astm EEACI-WAO incepe pe 22 iunie, la Milano

Ultimele noutati din domeniul alergiilor si astmului vor fi prezentate la Congresul Mondial de Alergologie si Astm EEACI-WAO, care se va desfasura in Milano, in perioada 22-26 iunie. citeste mai departeDeschiderea Congresului National pentru Studenti si Tineri Medici, 19 martie 2015

Joi, 19 martie 2015, va avea loc ceremonia de deschidere a Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici, începând cu ora 19.00, în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României(...) citeste mai departe