Prioritizarea cercetarii in domeniul serviciilor si al sistemelor de sanatate din Romania

Prioritizarea cercetarii in domeniul serviciilor si al sistemelor de sanatate din Romania
Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai a organizat în 22 Ianuarie la Cluj-Napoca o întâlnire la nivel național pentru a discuta despre prioritizarea cercetării pe domeniul serviciilor de sănătate și a sistemelor de sănătate la nivel național și UE.

Activitatea face parte din proiectul TO-REACH, finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Orizont 2020, a cărui obiectiv major este de a dezvolta un program comun de cercetare privind serviciile și sistemele de sănătate, la nivel european.

Scopul acestei mese rotunde a fost de a discuta și de a prioritiza problemele cu care se confruntă cercetarea în domeniul serviciilor de sănătate și a sistemului de sănătate şi de a propune eventuale soluții prin dezbatere şi dialog a părților implicate.

În ultimul deceniu, sistemele europene de sănătate s-au confruntat cu provocări similare: îmbătrânirea populației și presiunile financiare continue, necesitând astfel soluții inovatoare cu privire la modul de organizare al asistenței medicale într-o manieră echitabilă și eficientă. Pentru a aborda această situație, este nevoie de dovezi din cercetare și inovare în domeniul serviciilor și a sistemelor de sănătate.

Astfel, printre temele propuse pentru discuție se numără Stadiul actual al cercetării în domeniul sistemelor de sănătate și contextul european, priorități în îmbunătățirea sistemelor de sănătate în regiunea europeană, dezvoltarea unei agende a cercetării pe team forței de muncă în domeniul sanitar, și sănătatea ca domeniu de specializare inteligentă la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest.

Pentru mai multe detalii și informații suplimentare puteți accesa pagina oficială a proiectului TO-REACH.

Pentru mai multe informații puteți să contactați Departamentul de Sănătate Publică, persoană de contact: Mădălina Pop; nr tel 00 40 758 193 895;adresă de email - madalina.pop@publichealth.ro


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Prioritizarea cercetarii in domeniul serviciilor si al sistemelor de sanatate din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mădălina Pop
Email:madalina.pop@publichealth.ro
Telefon:0758 193 895

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Un total de 28.000 de doctori si 17.000 de asistente au aplicat pentru un post in strainatate din(...)

București, 31 mai 2013: Un studiu realizat de către Federația Europeană a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect European extins, a arătat că aproximativ 3% dintre doctorii români și 5-10%(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu s-a intalnit cu profesionitii din Sanatate

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit în data de 24 ianuarie 2013, cu reprezentanţii reţelei private de sănătate „Regina Maria”. citeste mai departeMinisterul Sanatatii va elabora lista cu medicamentele, materialele sanitare si echipamentele(...)

Ministerul Sănătăţii face public, în data de 4 decembrie 2012, proiectul de act normativ care reglementează Metodologia de organizare a licitaţiilor centralizate. citeste mai departeNou record al campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” la UMF „Carol Davila”

Ediţia de toamnă, din acest an, a campaniei naţionale „Donează sânge! Fii erou!” a înregistrat anul acesta, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti un nou record în(...) citeste mai departeReabilitarea auditiv-verbala. Perspective integratoare - workshop pentru parintii si logopezii din(...)

Pe data de 2-3 Noiembrie, în București va avea loc workshop-ul „Reabilitarea auditiv-verbală. Perspective integratoare” susținut de Viktorija McDonell, care va prezenta invitaților informații(...) citeste mai departe